A megfelelő hajszín elképesztően sokat dob a megjelenésen, előtte-utána fotók bizonyítják, hogy milyen sokat jelent a tökéletesen eltalált árnyalat. Sokszor egy leheletnyi különbség is szembetűnő változást eredményez.

hirdetés

A legtöbben valószínűleg a hajvágásra gondolnak akkor, amikor a tökéletes frizura szóba kerül. Viszont, nem csupán a fazon az, ami meghatározza, hogy az összkép előnyös-e, a hajszín is rendkívül sokat nyom a latban. Mindenkinek más hajtónus áll jól, így nem érdemes egy adott híresség vagy éppen magazinfotó alapján meghozni a döntést, célszerű profi fodrász véleményét kérni a témában.

Természetesen minden szezonban vannak aktuálisan trendi tónusok, hol a tüzes vörös, hol az éjfekete, hol pedig a platinaszőke vagy épp a mogyoróbarna hódít, ám a végleges választást semmiképp nem érdemes pusztán a divatra alapozni. Az iránymutató hajszíneknek sokféle árnyalata van, például lehet hidegebb vagy melegebb az alap, kerülhetnek bele világosabb tincsek, vagy épp sötétebb változatban is kérhetők. Több olyan tényező van, ami segíthet megtalálni a megfelelő árnyalatot. De miért fontos ez?

Ahogy a frizura fazonjának köszönhetően sokat változik az arc karaktere, úgy a hajszín is jelentősen kihat a megjelenésre. A tökéletesen eltalált tónus kiemeli a szemek ragyogását, nem sápasztja az arcot, s nem mellesleg passzol a személyiséghez. Bár első blikkre furcsán hangzik, nagyon fontos, hogy a belső világgal is harmonizáljon a kiválasztott árnyalat, másként idegen hatást kelt az összkép, ha maga a viselője sem tud azonosulni az új frizurával.

 

Előtte-utána fotók a hajszín fontosságáról

Sokan abszolút azt vallják, hogy mindenkinek az áll a legjobban, amivel a sors megajándékozta. Persze ez számos esetben igaz is, azonban előfordul, hogy egy leheletnyi átalakítás már elegendő ahhoz, hogy a tincsek még inkább felturbózzák a megjelenést és előtérbe helyezzék a bájos arcvonásokat. Nem feltétlenül kell merész átalakításokkal próbálkozni, egy kis melír is látványos változást eredményezhet.

Még mielőtt bevállalnád a legmerészebb változatot az aktuális trendi palettáról, mindenképpen vegyél figyelembe pár fontos szempontot. Például szőke és szőke között is van különbség, ugyanis vannak, akiknek a hideg, vannak, akiknek a meleg színek állnak jobban. Ezt leginkább a bőr tónusa határozza meg, de a szemszín is nagyban beleszólhat.

A fodrászok szuperül trükköznek a finom változtatásokkal, sokszor tényleg csak minimálisan világosítják vagy éppen sötétítik a tincseket, mégis teljesen átalakul az arc megjelenése az új hajszínnek köszönhetően.

Szerencsére manapság nem kell egyetlen árnyalat mellett dönteni, ugyanis rengeteg kevert technika létezik. Ha valaki a világosabb szőkéért rajong, de az arctónusa nem bírja el a platinát, lehetőség van arra, hogy a töveknél sötétebb tónust kapjon a frizura. Ilyenkor egy finom átmenetet festenek a fodrászok, a balayage technika például kifejezetten népszerűvé vált az elmúlt időszakban.

Persze előfordul, hogy jelentősebb változtatásra van szükség ahhoz, hogy a hajszín, a személyiség és az arc ragyogása úgy igazán összetalálkozzon. Nem kell félni a látványos átalakulástól, noha eleinte furcsa lehet az új hajszín, ha megfelelő tónust választottál a palettáról, garantáltan nem fogod megbánni.

Fontos, hogy a bőrtónust semmiképp ne akkor tanulmányozd, amikor alaposan lebarnultál a napon. A nyári barnaság a legtöbbeknél már a tél kezdetére kifakul, s ilyenkor a korábban választott hajszín sem lesz már az igazi. Célszerű a csukló belső oldalát alapul venni, ugyanis ez a terület mutatja meg leginkább, hogy milyen is az eredeti bőrtónusod. Ha ehhez passzol a frizura melegsége, nem nagyon tudsz mellényúlni a választással.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés