Az előnyös smink csodákra képes, és nem kíván vastag, túlgondolt rétegeket. A fiatalos kinézet érdekében nagyon sokat számít a színek összhangja, de a könnyű textúrájú festékek szintén elengedhetetlenek.

hirdetés

Sokan úgy gondolják, hogy a bőrhibákat és a ráncokat csak maszkszerű, vastag sminrétegekkel lehet elfedni, pedig ez nem így van. Az erős vakolat nem hagyja lélegezni a bőrt, ráadásul könnyen megül a barázdákban, szarkalábakban, így csak még inkább plusz éveket pakol az emberre.

A finom sminktechnikák és a könnyű textúrájú termékek ezzel szemben fiatalító hatással bírnak. Lágy árnyalatokkal szépen kiemelhetők az előnyös területek, a szem alatti táskák és az egyenetlen bőrszín elrejtéséhez pedig az ecsetvonásokkal kell trükközni, nem a vastag festékrétegekkel.

Éveket fiatalít a megjelenésen az előnyös smink

Az utóbbi években egyre inkább háttérbe szorulnak a kontúrozással készült makeupok, fokozatosan térnek vissza a természetesebb küllemet eredményező technikák. A divatos sminkekhez így már sokkal kevesebb kozmetikumra van szükség, és az elkészítési idő is alaposan lerövidült. A füstös hatású szemhéjfestés úgyszintén ritkábban jelenik meg.

Kifejezetten előnyös, hogy a lágyabb, finomabb sminkek irányába változtak a trendek, hiszen a vakolatszerű festék eltömíti a pórusokat, érett bőr esetén pedig összecsomósodik a barázdákban. Bár a sminkelésnél örök érvényű szabály, hogy a kevesebb néha több, ötven év felett ez különösen igaz.

A lágy, könnyű textúrájú alapozó finoman árnyalja a bőrt, ez a hölgy fotóján nagyszerűen látszik. A szépen kiemelt szemöldök pedig hangsúlyozza a szemeit, karakteresebbé teszi az arcát. Bonyolult szemsminkre nincs is szükség, ahogyan a rúzzsal sem kell túlzásba esni.

Fakó arcbőrével és pigmentfoltjaival sokkal idősebbnek tűnt ez a nő. Az előnyös smink leheletfinom fedéssel tüntette el a napkárosodás látható jeleit, kiemelte a szemeket, és rózsás üdeséget adott az arcának. Ehhez a makeuphoz nem kell sok termék, mégis éveket fiatalít viselőjén.

Sokszor egyáltalán nincs szükség nagy bravúrra az üdébb kinézethez, már a bőr természetes tónusához passzoló alapozó is képes csodákat tenni. Itt cseppet sem vitte túlzásba a sminket a szakember, mégis megvalósult a fiatalító hatás.

A szem alatti apró táskák éltüntetése, és az arccsont kiemelése úgyszintén előnyösen formálhatja a megjelenést.

Az apróbb pigmentfoltok és a szem alatti karikák fáradttá, szomorkássá és nyúzottá tehetik a megjelenést. Az előnyös smink fiatalító hatása ebben az esetben is érvényesül, hiszen sokkal ragyogóbb, üdébb az összkép.

A friss, fiatalos kinézethez elegendő az alapozó, egy kevés pirosító és egy vidám árnyalatú rúzs.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés