A kidudorodó pattanásokon kívül az akné után maradt hegek, illetve a kitágult pórusok is problémássá tehetik az arc lealapozását, mert texturálttá, egyenetlenné teszik a bőrfelszínt. Ez a profi alapozási technika segíthet abban, hogy a smink egységes legyen, és ne üljön meg a gödröcskékben.

hirdetés

A sztárok és modellek kedvenc sminkese, Hindash olyan hibára hívja fel a figyelmet, amit sokan elkövetnek, ha egyenetlen, hepehupás a bőrük. A nem körültekintően rétegelt, vastag alapozással pont az ellenkezőjét érheti el az ember, ugyanis a sok festék az arc mimikájától összetörik, ennek következtében pedig jobban megül a pattanások után megmaradt hegekben. Az eredmény olyan lesz így, mintha vastagon bekennéd egy narancs lyukacsos héját.

A vastag alapozó tehát nem biztosít jobb fedést, pont ellenkezőleg: természetellenes hatást kelt, és még a bőrproblémákat is jobban kihangsúlyozza.

Akkor mégis hogyan lehet láthatatlanná sminkelni a bőr textúráját, hogy szép sima legyen az arc felülete? A videóban minden apró profi trükkről fellibben a fátyol.

Profi alapozási technika egyenetlen bőrre: csodás smink hepehupák nélkül

A sminkes egy hidratáló fátyolmaszkkal készíti fel a tiszta arcbőrt az alapozásra. A feltöltött, hidratált bőr kontúrjai feszesebbek, így a hegek is kevésbé láthatóak. A száraz felületű bőr minden apró hibát jobban kiad, ráadásul az alapozó megülhet a mikrobarázdákban.

Majd egy mandarinszínű korrektorral semlegesíti a sötétebb foltokat, melyekkel a szimpla bőrszínű fedőfestékek nem birkóznak meg. A színismeret kiemelten fontos a sminkelés terén, persze, ha nem profi az ember, érdemes egy szakembertől ellesni, hogyan lehet optikailag csalni különféle árnyalatokkal. A narancssárga a sötét, a zöld a gyulladt, piros foltokra lett kitalálva, ugyanis a kiegészítő színpárok kioltják egymás színerejét, így sem a sötét foltok, sem a narancssárga korrektor nem fog átütni a vékonyan felvitt alapozón.

 

Könnyű állagú, a bőrrel összesimuló alapozót választott a sminkes, mely rugalmas fedést biztosít, így beszéd és mimika közben sem kelt maszkhatást a bőrtökéletesítő festékréteg. Ez egy hidratáló formula, melyből nagyon kevés is elég.

A selyemfényű alapozókat ebben az esetben jobb elfelejteni, mert a visszacsillogás még inkább felhívná a figyelmet a hegekre, gödröcskékre. Ecsettel, finom, ütögető mozdulatokkal viszi fel az alapozót a szakember, centiről centire haladva, egyenletesen eldolgozva. A homlokon és az arc középső területén, ahol egyenletesebb a bőr, kevesebb folyékony púdert tesz fel. Az alapozónál világosabb korrektort használ, amit a szemek alá, és az állkapocs vonala fölé ken fel, szintén vékony rétegben. Ennek eldolgozásához már sminkszivacsot alkalmaz.

Szintén ütögető mozdulatokkal egységesíti a sminkfelületet. A fixáló porpúder után nagyon lágy kontúrt ad az arcnak. Nem érdemes túlzásba esni a bronzosítóval, még akkor sem, ha nagy a kísértés, mert úgy érzed, egy sötétebb tónussal végleg el tudnád fedni a nem kívánatos hegeket, hepehupákat.

Nem így lenne, csak maszatosnak tűnne az arc. A fény-árnyékhatások sokkal célravezetőbbek, de nagyon finoman kell dolgozni a festékkel. Selyemfény csak az ajkakra és a szemhéjakra kerül.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés