Egyre népszerűbbek a smink nélküli szelfik a sztárok körében. A trend végigsöpört a közösségi médiában, ennek köszönhetően számos hollywoodi híresség mutatta meg, hogy milyen a valódi arca, ha nem visel több réteg festéket.

hirdetés

A legtöbb nő életének éppúgy megszokott része a sminkelés, mint mondjuk, a fogmosás. Könnyű a bűvkörébe esni, hiszen a dekorkozmetikumok segítségével elfedhetőek az apróbb bőrhibák, szeplők, de akár még az akné is, így pillanatok alatt növelhető az önbizalom.

A sztárok a vörös szőnyeges megjelenéseik során többnyire profi sminket viselnek, és a legtöbben még az utcára sem lépnek ki vakolat nélkül. Bár pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlennek tűnt, hogy néhány szemfüles paparazzo-fotón kívül festék nélkül láthassuk őket, a trendek változásai rájuk is nagy hatással voltak, így manapság sokan mutatják meg a természetes arcukat.

A sminkmentes napok jót tesznek a bőrnek, ilyenkor kevesebb teherrel kell megküzdenie, javul az ellenálló képessége, és a pórusok is kevésbé tömődnek el. Pontosan ezért senkinek sem javasolt, hogy a hét minden napján festéket viseljen, és az esti sminkeltávolításról sem szabad megfeledkezni. Ilyenkor tud pihenni és regenerálódni a bőrréteg, ezzel a kis könnyítéssel pedig tovább maradhat fiatal és üde.

Sztárok smink nélkül

Tisztában vannak ezzel a hírességek is, akik munkájukból adódóan legtöbbször nehéz sminket viselnek. Ezért a hétköznapokon minden alkalmat megragadnak arra, hogy kicsit fellélegezhessen az arcbőrük. Sokan az Instagramon is megmutatják a természetes kinézetüket, ezzel is erősítve a nőkben, hogy a szeplőket vagy bőrproblémákat nem kell elrejteni, hiszen abszolút természetesek.

Ashley Graham élen jár az önelfogadásban, és számtalan alkalommal mutatta meg, hogy ő is rendelkezik narancsbőrrel vagy striákkal. A smink nélküli arcát úgyszintén büszkén felvállalja.

Cindy Crawford szupermodellként mindig sminket viselt, ám túl az ötvenen már egyáltalán nem érzi ennek szükségét.

Jennifer Lopez saját bevallása szerint kiváló géneket örökölt édesanyjától, és a bőre egészségére is nagyon odafigyel. Sok vizet iszik, és amikor csak teheti, smink nélkül tölti idejét.

Eva Longoria is nagy hangsúlyt fektet a bőrápolásra, ettől olyan sugárzóan szép a bőre mindenféle rásegítés nélkül.

Lady Gaga kedveli az extrém kinézetet, és sokszor visel vastag, vakolatszerű sminket. Ám a hétköznapokban szívesen mutatkozik festék nélkül.

Drew Barrymoore közösségi oldalán számos alkalommal mutatta már meg bájos arcát smink nélkül.

Gwyneth Paltrow nem sok mindenből csinál problémát, például annak sem érzi szükségét, hogy mindig kifestve mutatkozzon mások előtt.

Demi Lovato büszkén vállalja smink nélküli arcát, ahogyan a striái miatt sem szégyenkezik.

Kiemelt kép: Dia Dipasupil / Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés