A legtöbb nő nem szívesen mutatkozik smink nélkül, és már attól is magabiztosabbnak érzi magát, ha csak leheletnyi rúzst, korrektort és pirosítót visel az arcán, hiszen egy kis szín feldobja, üdébbnek mutatja a megjelenést. Ám az még inkább megdobja az önbizalmat, ha festékmentesen is sugárzó és ragyogó az arcbőr.

hirdetés


A vírushelyzet idején főként a maszkviselés miatt sokan leálltak a sminkeléssel, de amint ismét premier plánba került az arc, fokozatosan visszakerültek az alapozók és rúzsok a neszesszerekbe. Persze, van az a kivételes helyzet, amikor passzióból, saját kedvtelésből sminkelgeti magát az ember lánya, és nem pont azért, hogy ne ijedjen meg a tükörképétől. Ám gyakran a nyúzottság elfedésének céljából kerül fel a festék, pedig a fáradt bőr még sminkalapnak, festővászonnak sem az igazi.

Ahhoz, hogy jól mutasson smink nélkül a bőr, némi törődésre van szüksége, de számos más praktika is hozzájárulhat ahhoz, hogy frissnek, üdének, összerendezettnek hasson a festéket mellőző megjelenés. Egy fiatal modell megosztotta titkait, hogy ő mit tesz azért, hogy ne csak teljes harci díszben mutasson jól, hanem természetes valójában éppúgy sugárzó legyen a fizimiskája.

Csodás kinézet smink nélkül: nem lehetetlen

Sokan láthatatlannak, szürkének érzik magukat smink nélkül, és sokkal magabiztosabbak, ha felkerül egy kis festék. Ruslana Gee feltörekvő modell és influenszer, aki természetes, natúr valójában is szeretné szépnek érezni magát, ami az Instagram filtermániás világában igazán dicséretes.

 

Videójában pontokba szedi, mi mindent tesz meg azért, hogy ragyogó maradjon a külleme, még akkor is, amikor kifejezetten nyúzott és fáradt. A gyönyörű leányzót elnézve, bárki félvállról vehetné törekvéseit, hiszen még karikás szemekkel is gyönyörű, és olyan tökéletes az arcbőre, mint egy hamvas barack. Fiatal, csodaszép, és az arcának minden részlete hibátlan, így nem igazán szorul rá a sminkre, valószínűleg csak női hóbortból használja.

Ám az első, amit a feltörekvő modellek megtanulnak, hogy egy-egy castingon nem sok idő jut arra, hogy megmutassák a legjobb oldalukat, így mindent az első benyomásra kell feltenniük. A fotómodelleknél és a manökeneknél is gyakran előfordul, hogy éjszakába nyúlóan dolgoznak, másnap pedig esetleg meg kell jelenniük egy válogatáson. Ilyenkor a legjobb formájukat kell hozniuk, és nem bízhatják rá magukat a smink szépítő erejére, hiszen sokszor azt kérik tőlük, hogy természetes külsővel mutatkozzanak be, festék és belőtt frizura nélkül.

A videóban szereplő hölgyemény már rutinos abban, mit kell tennie, hogy a maximumot hozza ki magából. Hasznos tippjeiből érdemes kiszemezgetni néhány olyan dolgot, ami bármikor mentőövet nyújthat, ha lestrapált bőrrel ébred az ember.

Szépülési tippek a sminkmentes napokhoz

Először is hidrofil tisztító olajjal mossa át az arcát, ami egy vízben oldódó koncentrátum, és nem tartalmaz adalékanyagokat. Ellenben, vitaminokban gazdag, és magához vonzza a szennyeződéseket a sminkkel együtt. A blogger tippje, hogy nem kell azonnal lemosni az olajat, hanem alaposan át kell masszírozni vele a bőrt, hogy a tápláló összetevői beszívódjanak. Ám azt sem szeretné, ha eltömítené az olajos tisztító a pórusait, ezért közvetlenül utána egy gyengéd, habzó arctisztítót használ, amit leöblít a bőréről.

A kollagénes szemmaszkból nem csak a szemkörnyékére tapaszt fel egyet-egyet, hanem gyakorlatilag mindenhová, ahol nyúzottabb a bőr, és ahol könnyebben megmutatkoznak a fáradtság nyomai.

Ő a hajápolás fontosságát is kiemeli, hiszen töredezett, rendezetlen hajjal nem lehet smink nélkül ragyogni, mert lerontja az összképet. A fekete, betokosodott mitesszerek sem mutatnak jól, viszont a kinyomkodásuk tilos, ugyanis a pórusok sérülhetnek, begyulladhatnak, és kitágulhatnak.

 

Egy olcsó, rém egyszerű házi praktikát mutat a modell, amivel helyettesíthető a mitesszertapasz. Fáradt bőrét egy frissítő fátyolmaszkkal is megkínálja, ami táplálja és élénkíti a bőrt. A tippje, hogy arcrollerrel masszírozza a hámrétegbe a maszk hatóanyagait, ezáltal fokozza felszívódásukat.

A hideg-meleg váltóborogatást még édesanyjától tanulta el, aki a bőr vérkeringésének serkentésére használta ezt a trükköt. Összezárja a pórusokat, és sokkal üdébbé teszi a bőrt ez a művelet.

Érzékeny bőrén gyakran jelennek meg vörös foltok, amiket rendszerint tiszta, jó minőségű rózsavízzel kezel, mely nyugtatja a hámréteget. Az illatos víz felfrissíti bőrét, emellett hamar leszámol a lázadozó, kipirosodott területekkel.

Az E-vitaminos bronzosító krém is előkerül, aminél mindig ügyel arra, hogy szilikonmentes, természetes színű formula legyen. Szóba kerül még a szemöldök rendezése, ami gondozottabbá teszi a megjelenést, sőt, egy kis géllel nem csak ráncba szedheted a kusza szálakat, hanem fényt kölcsönözhetsz a befésült szemöldöknek.

Bőrápoló olajjal pedig a bőröd ragyogását csalogathatod elő úgy, ha highlighterként használod a megfelelő pontokon. Még egy kis balzsam az ajkakra, és máris frissebb, üdébb, vonzóbb a sminkmentes megjelenés.

 

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés