A szögletes arc sminkelése sem jelent nagy kihívást, ha elsajátítod a megfelelő kontúrozás technikáit. Cikkünkben profi sminkes világít rá az erős arcélek tompításának trükkjeire.

hirdetés

 

Napjainkban számos sminktrend hódít, amiket sok gyönyörű modell és influenszer előszeretettel alkalmaz. Idén azok a legnépszerűbb technikák, melyek optikailag megemelik a szemeket és finoman korrigálják a vonásokat. Ám, ha ezek mellett döntesz, arra is érdemes odafigyelni, hogy az arc természetes szépsége és jellegzetessége éppúgy hangsúlyt kapjon. Már csak azért is, mert az igazán karakteres arcformák nagyon egyedi megjelenéssel bírnak.

A különböző testalkatokhoz hasonlóan minden arcszerkezetnek megvan a maga bája. A szögletes arc feltűnő sajátosságokkal rendelkezik, hiszen markáns állkapocs és arccsont jellemzi.

Tökéletes smink a szögletes arc finomítására

A videóban szereplő sminkes igazán karakteres arcformát tudhat a magáénak, aminek minden előnyét-hátrányát ismeri és szereti. Orcáját feltérképezve kísérletezte ki, milyen smink illene hozzá a leginkább. Elmondása szerint, a technikákat úgy építette fel, mintha egy üres fehér papírra kellene festenie egy háromdimenziós arcot. Ezek a tippek nagy segítséget jelenthetnek sminkelés közben, hiszen látványos átalakulást lehet elérni optikailag keskenyítő hatású, fény-árnyék trükkökkel.

 

A kontúrozás alapelve a tökéletes szimmetria kialakítása. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy az arcnak mind a két oldalát egyforma vonalban, megegyező mélységű árnyalattal kontúrozd. A legfontosabb pont ez esetben az arccsontok sminkelése, illetve amit a vlogger kiemel még, az a magasabb homlok árnyalása a hajtövek vonalában.

Az állkapocs és a nyak találkozásánál is kialakíthatsz árnyékosabb felületeket, ha kevésbé kivehetőek az élek. Ez azonban egyénfüggő, hiszen, ha egy eleve erős arcszerkezetről van szó, úgy ez a hatás összenyomhatja a nyakat, és túlságosan előreugró állkapcsot eredményezhet.

Hogy keskenyebbnek tűnjön az arc, a következőképpen trükközz: alkalmazz egy világosabb árnyalatú bronzosítót a homloktól egészen az állig, amit egy nagy púderes ecset segítségével bátran oszlass el a külső vonalakban. Lehetőleg kerüld el az arcpirosítóval a szem alatti részeket, inkább szélre eső arcrózsákat alakíts ki vele.

 

A harmonikus arányok elérése érdekében érdemes kiemelni a szemeket. Ehhez a már korábban használt bronzosítót használhatod, amivel a szemhéjcsont éle is tökéletesen kontúrozható. A szemeket optikailag egy liftinghatású sminkkel lehet kihangsúlyozni. Leginkább úgy érheted el a vékonyabb arc látványát, ha a szem belső zugában világos, míg kifelé egyre sötétebb festékeket dolgozol el. Először kifelé sepregető, majd felfelé irányuló mozdulatokkal mosd össze a színeket az arra megfelelő ecsettel.

Használj highlightert az orrnyeregre, az orr csúcsára és az arccsontokra, amivel így az arc közepére helyezheted a fókuszpontot.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés