A gyönyörű blogger képeken mutatja meg, hogy néz ki az őszülés folyamata. Sötétbarnából válnak hamvassá a tincsei, de cseppet sem zavarja a látványos lenövés.

hirdetés

Az ősz hajszálak sokaknál már egészen fiatalon megjelennek, a hamvasodó frizura azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy elvész a fiatalos megjelenés. A legtöbben a hajfestést választják, hogy elfedjék az őszbe hajló szálakat, azonban a folyamatos fodrászkodás igencsak macerás tud lenni. Ha valakinek gyorsan nő a haja, akár már két hét után ezüstösen vagy fehéren csilloghatnak a tövek. Noha erre is van alternatíva, ugyanis a szépségipar már mindenféle lenövést elfedő szuperkészítményt kitalált, manapság egyre többen vállalják be inkább az ezüst árnyalatot.

A gyönyörű blogger is arról számolt be, hogy jóformán két-, háromhetente kellett fodrászhoz járnia ahhoz, hogy megőrizze a mélybarna tónust, de az alkalmak között még otthon, ő maga is ügyeskedett a fehéren csillogó szálakkal. Úgy érezte, jobb, ha lezárja ezt a több mint tizenöt éves periódust, ezért lemondott a festékről. Fotókkal és videókkal dokumentálja az átalakulását, miközben gondolataival számtalan nőt inspirál.

Képeken az őszülés folyamata

Amikor valaki elhatározza magát arra, hogy felvállalja ősz tincseit, több lehetősége is van. Az egyik, hogy leszívatja eredeti hajszínét. Ez egy aránylag gyors megoldás, ám kíméletesnek már kevésbé nevezhető. Nagyon fontos, hogy csak és kizárólag profi szakemberre szabad rábízni a folyamatot, ugyanis egy apró hiba is elegendő ahhoz, hogy a procedúra teljesen hazavágja a hajszálak állapotát. Azt szintén célszerű figyelembe venni, hogy a festett hajszín nem tűnik el csettintésre, jó néhány alkalomra van szükség, mire lépésenként ezüstbe borul a frizura.

A másik opció, hogy az idő múlása szép lassan elvégzi a dolgát, s a lenövés egyre nagyobbá válik. Sokan nem mernek belecsapni az átalakulásba, hiszen hosszadalmas türelemjáték, és az átmenet bizony sokáig még nem a vágyott frizurát tükrözi. A világos hajúak kicsit könnyebb helyzetben vannak, ugyanis az ősz szálak lenövésekor nem olyan feltűnő a kontraszt. A blogger számára azonban még az sem okoz problémát, hogy a sötétbarna tincsei durván elütnek a fehérlő, ezüstös tövektől.

Gyakran oszt meg fotókat az őszülésről. Azt is elmondja, hogy az ő haja mindig nagyon gyorsan nőtt, részben ez volt a problémája a hajfestést illetően, és emiatt döntött úgy, hogy lenöveszti a sötétbarna tónust. Gyakorlatilag állandóan fodrászhoz kellett járnia, ő pedig megelégelte a művi ügyeskedést. Posztjaival nem csupán másoknak szeretne inspirációt nyújtani, saját magának is segít az előtte-utána fotók készítésével.

Az eredeti hajszín lenövesztésénél talán a kezdeti időszak a legnehezebb. A blogger is megkínlódott vele, ám hamar rájött, hogy a megfelelő hajfazonok és a praktikus kiegészítők remekül feldobják az ezüstös tővonalat. Gyakran viselte befonva a frizuráját, de olyan is előfordult, hogy egy gyönyörű kendővel vagy hajpánttal bolondította meg a megjelenését. A megfelelő hajstílus abszolút különlegessé teszi az összképet, a lenövés mutatóssá és sikkesé válik.

Egy menő konty, egy szimpla hajráf, de még a hagyományos copf is telitalálat lehet!

Vannak nehéz pillanatai az átalakulásnak

Nem csupán a változást mutatja meg a képeken, arról is beszámol, hogy az őszülés ideje alatt bizony-bizony vannak nehéz időszakok. Előfordul, hogy ő sem szeret tükörbe nézni, mert a lenövés éppen olyan fázisban van, ami egyáltalán nem tetszik neki. Vannak napok, amikor nem látja szépnek magát, de büszke arra, hogy ilyenkor is kitart és nem nyúl hajfestékhez.

Ahhoz, hogy valaki lenövessze festett hajszínét, hatalmas elhatározásra van szükség. Bár egyre javul a természetes állapotában felfedett ősz haj megítélése, a lenövéssel kapcsolatban sajnos még mindig lehet megvető megjegyzésekre, esetleg furcsálló pillantásokra számítani. Bármely életkorban vállalja be valaki a látványos átalakulást, biztos, hogy önmegerősítésre és bátorságra van szükség. A bloggert például 55 évesnek tippelték, holott még csak 41 éves. Ekkor azért elgondolkozott azon, hogy folytassa-e a nehéz, kihívásokkal teli utat.

A hajkoronájában megmutatkozó erőteljes kontrasztot még egy jelmezhez is felhasználta, Szörnyellának öltözött. A blogger humorérzéke arról tanúskodik, hogy tényleg magabiztosan viseli hamvasodó frizuráját, a lenövés pedig egy percig sem zavarja. Büszke magára, hogy bevállalta az átalakulást, az ezüstös haj pedig éppen olyan jól áll neki, mint a sötétbarna. Mára talán elkezdett megbékélni megújult megjelenésével, tulajdonképpen ő sem gondolta, hogy ilyen szép lesz a fehérbe hajló frizurája.

Kiemelt kép: growinggray_/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés