Az ősz lenövés cseppet sem ciki, egyes frizurák pedig sokkal inkább fokozzák a különleges hatást, semmint lerontanák a nőies összképet. Számos nő még mindig a rendszeres hajfestést választja, miközben egyre nagyobb trend felvállalni a hamvas szálakat. Bár valóban hosszú idő, mire az egész lobonc ezüstös árnyalatban úszik, az átmeneti időszakot sem nehéz átvészelni, csak a megfelelő fazonokkal kell ügyesen trükközni.

hirdetés

Sokan továbbra sem szeretnék elengedni eredeti hajszínüket, pedig az idő múlásával mindenkinél felbukkannak az ősz szálak. A genetika és az életmód egyaránt befolyásolja, hogy mikor, illetve milyen ütemben zajlik az őszülés folyamata. Manapság egyre nagyobb divat megbékélni az új, hamvas hajszínnel. Számos blogger képek segítségével dokumentálja az átváltozást, megosztja követőivel az átmeneti időszak nehézségeit. Ezekből a fotókból és leírásokból rengetegen ihletet meríthetnek.

Vannak, akik a teljes hajszínüket leszívatják, s fokozatosan váltanak ősz, deres tónusra. Ehhez mindenképpen profi fodrászra van szükség, hiszen a tincsek roppant sérülékenyek. Ha túlzottan gyorsan történik a változtatás, és az érintett alany türelmetlen, szinte garantáltan roncsolódnak a szálak, amitől az egész frizura sprőd, seprűs hatást kelthet.

Egyes hajstílusok segítenek átvészelni a lenövesztés folyamatát. Elképesztően megbolondítják a megjelenést, az egész frizura olyanná válik tőlük, mint amit melíroztak vagy épp balayage festési technikával turbóztak fel. Ma már cseppet sem ciki felvállalni a lenövést, néhány apró trükk segítségével pedig garantáltan sikkes és nőies lesz az összkép!

Ezek a frizurák az ősz lenövés megmentői

Szexi hullámok

A hullámok remekül megteremtik a fény-árnyék hatás adta lehetőséget, játékossá és gyönyörűvé varázsolják a frizurát. Ahogy a balayage hajfestési technikánál, úgy az ősz lenövés esetén is igaz, hogy a hullámok még dúsabbnak mutatják a hajkoronát. A loknik miatt nem is látszik az éles átmenet, inkább tűnnek melírozottnak a tincsek. Roppant stílusos és sikkes külsőt kölcsönöznek.

Befonva hihetetlenül különleges

Egy-egy csinos fonat rendkívül megkavarja a szálakat, ettől a lenövés cseppet sem lesz élesen elkülönülő az eredeti hajszíntől. Egy szimpla hármas fonás is elegendő, nem kell mesterfodrász a lenyűgöző összképhez.

Félig felkötött frizura

A félig felkötött frizura zseniálisan mutat, ha már hamvasodik a lenövés. A hajtömeg felső harmadát érdemes egy copfba, esetleg kontyba felkötni, ennek köszönhetően az átmenet teljesen elcsúszik, nem lesz látható és feltűnő. Kifejezetten jól néz ki az eredeti szín és az ezüstös szálak találkozása!

Egyperces kontyok

Számos, pillanatok alatt elkészíthető kontyvariáció létezik, amit még a legsűrűbb reggeleken is be lehet iktatni a készülődésbe. Amikor még csak a frizura felső harmadánál tart az ősz lenövés, kifejezetten különös és egyedi hatást kelt, hogy a fejtetőre simuló tincsek hamvas, míg a konty az eredeti árnyalatban pompázik.

Kiegészítők

Különböző kiegészítőkkel, hajdíszekkel szuperül fel lehet dobni az őszülő frizurát. Érdemes az élénk, merész színek között válogatni, hiszen a hamvas tincsek mellett ezek kifejezetten jól mutatnak. Egy kendőt pillanatok alatt bele lehet kötni a fonatba vagy a copfba, roppant különlegessé formálja a megjelenést.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés