Az öregedési folyamatnak természetes velejárója a hamvas tincsek megjelenése, ám nagyban függ a genetikától, hogy kinél mikor jelentkeznek az ezüstösen csillogó tövek. Ez a nő a TikTokon mutatja meg a változást, felhívja a figyelmet arra, hogy az ősz lenövés cseppet sem ciki, sőt, elképesztően nőiesen variálható a színátmenetes frizura.

hirdetés

Vannak, akik idősebb korban, míg mások már egészen fiatalon megtapasztalják, hogy milyen együtt élni az ősz hajszálakkal. Noha a társadalmi elvárások sokat változtak az elmúlt időszakban, számos nő érzi cikinek az ősz lenövést, a hamvasodó tövek kivillanását. Az őszülés cseppet sem szégyellnivaló, hiszen egy természetes folyamat, a rendszeres hajfestés pedig bizony-bizony csúnyán roncsolhatja a hajszálak szerkezetét. Valóban nagy elhatározás kell az eredeti hajszín lenövesztéséhez, ám ha valaki rászánja magát, az nem jelenti azt, hogy igénytelen és ápolatlan külsővel kell rohangálnia az utcán.

A gyönyörű vlogger már gyerekként felfedezte, hogy jó néhány ősz hajszál ékesíti az egyébként sötét tónusú frizuráját. Ezen cseppet sem lepődött meg, hiszen a legtöbb nő már egészen fiatalon őszülni kezdett a családjában. Eleinte folyamatosan váltogatta hajszínét, habár ezt inkább kedvtelésből tette, azért, hogy minél izgalmasabb legyen a megjelenése, nem az volt a fő célja, hogy elfedje vagy leplezze a deres tincseket.

Mára úgy döntött, felvállalja őszülő frizuráját, s bár már harmincéves kora előtt erőteljesen hamvasodni kezdett a haja, kicsit sem érezte cikinek, hogy megmutassa azt a nagyvilágnak. Remek tanácsokkal látja el követőit, a negatív kommentekből pedig inkább erőt gyűjt, nem mások véleménye alapján ítéli meg önmagát. A magabiztos, pozitív kisugárzású vlogger szerint az ősz lenövés hihetetlenül sikkes lehet, csak ügyesen kell trükközni a hajstílusokkal és a kiegészítőkkel.

 

Az ősz lenövés ilyen sikkes és nőies lehet

A csinos, gyönyörű vlogger rengeteg kérdést kap azzal kapcsolatban, hogy miként variálta frizuráját a kezdeti időszakban, amikor a fehér tövek még épp csak kezdtek előbukkanni a festék alól. A legtöbb nő számára a kisebb lenövés elfedése okoz fejtörést, hiszen ilyenkor még nehéz különlegessé tenni a hajstílust a deres szálaknak köszönhetően. Erre is remek tippjei vannak, az átmenetet célszerű különböző kiegészítőkkel finomítani, egy hajráf vagy egy selyemkendő sokat dobhat az összképen.

A lenövést elfedő spray-k és egyéb kozmetikumok szintén a segítségére voltak a kezdeti időszakban. A választék eltolása éppúgy remek megoldás, ráadásul nem csupán a hamvas tövek miatt tanácsos bevetni ezt a praktikát, lenyűgözően sikkessé teszi az összképet.

 

Amikor már nagyobb az ezüstös lenövés, a töveknél hosszabban lenyúlik az őszülő tónus, elképesztően izgalmasnak hat az összkép. Olyan, mintha melírozva lenne a frizura, később pedig az ombre hajfestési módszerre hajaz a látvány. Ilyenkor már egyszerű trükkökkel és technikákkal is lehet próbálkozni. A hullámok például szuper nőiessé és sikkessé varázsolják a frizurát.

 

A választék eltolásával szintén elegáns, nőies frizurákat lehet készíteni. Ez a megoldás nem csupán az ősz lenövés szempontjából előnyös, roppant különleges összképet teremt, hiszen kissé eltér a megszokottól.

 

Az egyszerűbb hajstílusok éppúgy jól mutatnak, ősz lenövés ide vagy oda. Nem kell órákon át a tükör előtt állni és ügyeskedni a tincsekkel ahhoz, hogy sikkessé váljon a megjelenés. A vlogger pár perces trükköket is mutat az oldalán, amelyek a sietősebb napokon kifejezetten kapóra jönnek.

Imádja a különböző kiegészítőket, hajbavalókat, melyekkel rendszeresen ügyeskedik. A csinos kis csatok, a finom anyagú kendők és az elegáns hajráfok csodát tesznek frizurával, látványosan megbolondítják az eredményt.

 

A fonatok, vagy éppen a fonatutánzatok remek választásnak bizonyulnak, ha az ősz lenövés elfedése, sikkessé tétele a cél. Ezek a módszerek szépen vegyítik a hamvas szálakat az eredeti tónussal, ettől rendkívül különlegessé válik az összkép.

Kiemelt kép: pipjduma/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés