A blogger szerint az őszülő frizura egyáltalán nem csorbítja az önbizalmat és a nőies megjelenést, a magabiztosság kulcsa másban rejtőzik. Sokakat inspirál fotóival és gondolataival az Instán.

hirdetés

Sokan egy életen át, de legalábbis tinédzserkoruktól kezdve merészen válogatnak a hajszínpalettáról, s minden alkalommal más és más árnyalatú frizurával lépnek ki a fodrásztól. Nem csak a hajfazon, a tincsek tónusa is teljesen átformálja a megjelenést és a kisugárzást. Vannak, akik abban hisznek, hogy a sors adta, természetes hajszín passzol a leginkább az arcunkhoz, ám ez nem minden esetben van így. Mégis előfordul, hogy valaki csak akkor kezdi el festeni a loboncát, amikor meglátja az első ősz szálakat a hajtömegben.

Amikor az öregedés kezdeti jelei már fizikálisan is megmutatkoznak, már nem elegendő havonta vagy másfél havonta ellátogatni a fodrászhoz. Persze, a hajat érintő pigmenthiány nem csak az öregedés kapcsán jelentkezhet, vannak akik már egészen fiatalon, huszonéves korukban őszülni kezdenek. Ha már elindul a folyamat, a lenövés egy-két hét elteltével újra és újra kibújik a festék alól, amivel nagyon sok nő nem tud megbarátkozni. A gyönyörű blogger mindenféle árnyalatot kipróbált, s utólag visszatekintve nem is érti, hogy miért csinálta. Ma már eszébe sem jutna újra befesteni a frizuráját, abszolút megbarátkozott az ősz tincsekkel.

Az őszülő frizura nem csorbítja az önbizalmat

A blogger több ízben megfogalmazza, hogy az önbizalom és a magabiztosság nem a festett frizurában rejlik. Az őszülő tincsek nem feltétlenül rombolják le a nőiességet, sőt! Ha visszatekint a tíz évvel ezelőtti fotóira, a stresszes önmagát látja, míg a mai képeiről sugárzik az önszeretet. Úgy gondolja, hogy amíg az ember azon rágódik, hogy mit gondolnak mások, az emiatt való szorongás sokkal inkább rombolja a kisugárzást és a magabiztosságot, mint az öregedés és annak jelei.

Az önbizalomhoz tehát első körben arra van szükség, hogy ne másoknak akarjunk megfelelni, hanem saját magunknak. Hiábavaló mindenféle törekvés, ha azt nem a saját boldogságunkért tesszük, hanem mások elismerő szavaiért, amelyeket lehet, hogy nem is feltétlenül kapunk meg. Nem állítja, hogy egyáltalán ne foglalkoztatná mások véleménye, azonban az évek során megtanult túllendülni ezen, s ennek a tanulásnak, ennek az útnak a részeként döntött úgy, hogy felhagy a folyamatos hajfestéssel.

Az őszülő frizura felfedése nem egyszerű, a legtöbbeknek hosszú időre van szüksége ahhoz, hogy belevágjon a folyamatba. Sok türelemre, kitartásra és sérthetetlen önbizalomra van szükség ahhoz, hogy valaki végleg lemondjon a hajfestékekről. A blogger célja, hogy másokat is motiváljon az öregedés elfogadására. Meg akarja mutatni, hogy a nőiesség nem a hajszínen múlik, s az ősz tincsek sem feltétlenül öregítik a megjelenést.

A hamvas frizura nagyon jól áll neki. A világos, fehéres tónus sokkal jobban passzol az arcához, mint a korábban választott, festett árnyalatok. A lehengerlő összképhez, mondjuk, az is sokat hozzátesz, hogy az arcán egyáltalán nem fog az idő múlása, valószínűleg nagyon sokat tesz azért, hogy bőre egészséges, üde és feszes maradjon. Bőrápolással foglalkozik, így az anti-aging rutin felépítésében is jártas, és ránézésre azt sem zárnánk ki, hogy igénybe szokott venni különféle bőrkezelési eljárásokat, természetes hatású feltöltéseket. Ha az arc és a tekintet sugárzik, az ősz szálak nem is igen tudnak beleszólni a sikkes eredménybe.

A blogger három évvel ezelőtt döntött úgy, hogy többé nem festi a haját, de azóta sem bánta meg a döntését. Eleinte azon gondolkozott, hogy majd magának festi a haját és rejti el rendszeresen a lenövést, ám korábban az otthoni hajfestéssel kapcsolatban nem voltak jó tapasztalatai. A belső motiváció mellett mások történetei is inspirálták, tudta, hogy nincs egyedül az öregedéssel. Azáltal, hogy elfogadta az idő múlását és bevállalta az őszülést, az egészségére is jobban odafigyelt. Az elmúlt időszakban kiemelten törődik magával, egészségesebben táplálkozik, valamint sokkal több időt és energiát szentel a mozgásnak.

Kiemelt kép: darby_in_the_desert/Tanya Darby/Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés