A friss, üde megjelenés kapcsán általában a természetességre asszociálnak az emberek, így nem véletlen, hogy egy erős, maszkhatású sminkben idősebbnek tűnünk a tényleges korunknál. Öregítő dolgok alatt nem azokat a testi jellemzőket vagy tényezőket értjük, amelyek törvényszerűen alakítják a külsőnket az idő múlásával. Olykor apróságokon múlik a harmonikus összhatás, olyasmiken, amelyeken változtatni lehet, bármelyik életkorban.

hirdetés

A húszas-harmincas éveiben is nézhetnek idősebbnek egy nőt, ami persze néha jólesik a léleknek, máskor meg bosszantja az embert. Negyven felett sokan már egyenesen sértésnek veszik, ha mondjuk, valaki tévedésből, öt évet rápakol a korukra, és ilyenkor hajlamosak azt gondolni, hogy bizonyosan az a néhány homlokránc vagy szemkörnyéki szarkaláb az oka.

Ám a ráncoknak és az ősz hajszálaknak gyakran semmi köze nincs ahhoz, ha fáradtabb, nyúzottabb hatást kelt az összkép, ugyanis ezekkel a külső jellemzőkkel is kelthet valaki üde és fiatalos benyomást.

Nüánsznyi dolgok, melyek öregítő hatásukkal lerontják a megjelenést

Az öregedés törvényszerű, amit nem lehet megállítani semmiféle trükközéssel, viszont lassítható a folyamat, ha odafigyelsz az életmódodra, egészségesen táplálkozol, nagy gondot fordítasz a testmozgásra és az alvásra, valamint megfelelően ápolod a bőrödet. Az alap ápoltság minden életkorban fontos, ám olykor a legnagyobb igyekezet mellett is, egészen apró dolgok viszik félre a megjelenést.

Míg az életkornak megfelelően jelentkező ráncokra nem, az alábbi tényezőkre ráhatása lehet az embernek, vagyis változtatni, és finomítani lehet rajtuk. Mutatjuk, mit kerülj el, ha nem szeretnél idősebbnek tűnni a korodnál.

 

A kézfej bőrének ápolásáról gyakran megfeledkezünk, pedig ez a terület árulkodik leginkább a korunkról, sőt, olykor idősebbnek mutatja az embert, ha száraz és cserzett. Néhány sminkbaki, valamint a sprőd, töredezett frizura is jó pár évet rápakolhat a külső megjelenésre, de ugyanígy a szem alatti sötét karikák sem szolgálják a sugárzóan üde külcsínt.

Kiemelt kép: Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés