Az ember szinte folyamatosan ráncolja a homlokát, hiszen a különböző érzelmek kifejezése erősen kapcsolódik az érintett területhez. A folyamatos ráncolás hatására felgyülemlik a feszültség, ami az izmok befeszülését eredményezi. Éppen ezért érdemes beiktatni a napi rutinba egy lazító masszázst, amitől kisimulnak a homlokráncok.

hirdetés

Egyszerű masszázs homlokráncok ellen

Erre azért is szükség van, mert a ráncolás hatására mély barázdák is megjelenhetnek a bőrön, amitől az arc sokkal ráncosabbnak és öregebbnek fog tűnni. Az alábbi videóban nagyon egyszerűen elvégezhető gyakorlatokat látsz, melyekhez először egy, majd három, végül két ujjadra lesz csak szükség.

Meg persze öt perc szabadidőre, amit bárhol, bármikor beiktathatsz. A masszázs előtt tisztítsd meg az arcod, és vigyél fel valamilyen, bőrtípusodhoz passzoló vivőolajat. Ez lehet például szőlőmag vagy mandulaolaj is.

A masszázs a homlok akupunktúrás pontjait stimulálja, aminek hatására sokkal frissebb, kisimultabb és egészségesebb lesz a bőröd. Nem utolsó sorban az öregedés jelei is könnyen elejét vehetőek, ha rendszeresen, legalább heti három alkalommal, de még jobb, ha naponta elvégzed a mozdulatokat.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés