Az új hajszín és egy minimális smink egészen átalakítja a megjelenést. Nem sokat változtatott a fodrász és a sminkes, mégis látványosan kivirult a vendégek arca.

hirdetés

Sokszor nincs szükség hatalmas átalakításra ahhoz, hogy szemmel láthatóan kiviruljon az arc, vonzóbbá váljon a megjelenés. Előfordul, hogy egy egyszerű hajszínváltás, minimális fazonírozás és egy kis leheletnyi smink annyit dob a külsőn, hogy a vendég alig ismer magára, amikor a tükörbe néz. Noha a legtöbben hajlamosak ragaszkodni a jól megszokott frizurához, néha tényleg megéri a szakemberekre bízni a stílus és a tónus kiválasztását.

Ennyit jelent az új hajszín és egy finom smink

A tökéletes hajszín kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell venni. A profi fodrászok pontosan tudják, hogy kinek mi áll jól. A bőrtónus, a szemszín, sőt, még a személyiség is nagyban befolyásolja, hogy passzolni fog-e az adott hajszín a vendég megjelenéséhez. Manapság hatalmas divat, hogy az interneten talált képekkel állítanak be az emberek a szalonba, s random ráböknek egy-egy változatra, hogy ők bizony pontosan ezt szeretnék, az eredmény mégsem lesz az igazi.

Akár néhány árnyalatnyi különbség is nagyon sokat jelenthet egy frizura esetén. A fodrászok tökéletesen látják, hogy inkább sötétebb vagy világosabb változatú legyen az a vörös, szőke vagy éppen barna haj. Ezek a hölgyek csak egy kicsit változtattak a megjelenésükön, mégis szembetűnő az átalakulás.

Ilyen esetekben a legtöbb alkalommal egy kis fazonírozás is történik, ugyanis a vágással még inkább felfrissül a külső. Nem kell megszabadulni tíz-tizenöt centitől, csupán a vágás technikájával, a választék eltolásával vagy egy frufruval már hihetetlenül fel lehet dobni az összképet.

Az is megeshet, hogy egyáltalán nem a fazonnal van gond, csupán a frizura árnyalata igényel egy kis formázást. Nem feltétlenül kell egy adott szín mellett voksolni, a különböző melírtechnikák rendkívül izgalmassá teszik a megjelenést. Az már csak hab a tortán, hogy a fény-árnyék játéknak köszönhetően ilyenkor még dúsabbnak is hat a hajtömeg, éppen ezért benne van a pakliban, hogy nincs szükség réteges hajvágásra vagy különböző volumennövelő technikák alkalmazására ahhoz, hogy tartást kapjanak a tincsek.

A sminkről sem szabad megfeledkezni, hiszen akár egy finomabb, egyszerűbb változat is rendkívül sokat dob a megjelenésen. A megfelelő árnyalatokkal igazán ragyogóvá varázsolható az arc, s elegendő, ha a sminkes csak egyszer mutatja meg, hogy melyek azok a színek, amelyek igazán passzolnak a bőrtónushoz és az új frizurához, később már gyerekjáték lesz elkészíteni a leheletfinom nappali makeupot.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés