Nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod, hogy elodázd a szemkörnyéki szarkalábak és barázdák megjelenését. Ezek a házi szemránckrémek szuper előnyökkel harcolnak a ráncok ellen, az elkészítésük ráadásul nem igényel nagy időráfordítást és otthoni laboratóriumot.

hirdetés

A bolti szemránckrémek speciálisan igazodnak a szem körüli bőr érzékenységéhez, és legtöbbjük nagyon jól működik, csak egy vagyonba kerül. Persze, az, hogy teszik a dolgukat, nem egyenlő a csodával, amit sokan várnak tőlük. A szemkörnyékápoló kencék ugyanis – akár piacvezető kozmetikumok, akár házi készítmények – nem fogják teljesen megsemmisíteni, és leradírozni a bőrről a mélyebb ráncokat, árkokat, ettől függetlenül lényegesen javítják a megjelenést.

Miért szükséges fokozottan ápolni a szemkörnyéket?

A ránctalanító krémek többsége – beleértve a szemkörnyéki szérumokat, olajos elixíreket és pempőket – megelőzésre és finomításra alkalmas. Mivel javítják a vékony, zsírhiányos hámréteg vízmegkötő képességét, és antioxidánsokkal, mikrotápanyagokkal segítik regenerálódását, nem csak frissítik, élénkítik és feltöltik a bőrt a szemek körüli területen, hanem késleltetik az elmélyült ráncok kialakulását.

A szarkalábak például, nem feltétlenül az öregedés ütemében jelennek meg. Harminc év alatt is feltűnhetnek apró ráncok a szemzugok környékén, ha alapvetően száraz a bőr. A szemek alatti bőrréteg eleve vékonyabb, mint az arc bármely felületén, ráadásul jóval kevesebb szigeteléssel, vagyis zsírréteggel rendelkezik.

 

A szemünk pedig állandó mozgásban van, szinte az összes arcmimikában részt vesz: a gondterhelt szemtartás, a hunyorgás, és a sok mosolygás úgyszintén összegyűri a bőrszövetet. Amennyiben nincs meg a kellő rugalmassága, mert károsodott az UV-sugárzástól, vagy csak gyenge és száraz, akkor ezek a gyűrődések könnyebben rögzülhetnek.

A szemránckrémek abban segítenek, hogy fokozzák a bőr megújulásra való képességét, és zsírokkal, olajokkal támogatják védőrétegét. Így a nedvesség tovább megmarad a vékonyka hámréteg alatt, és a sejtek ellenállóbbak lesznek a külső-belső károsító hatásokkal szemben.

Télen a szél és a hideg bőrcserző hatása miatt feltűnőbbek a ráncok, de megfelelő ápolással szépen finomíthatók és halványíthatók ezek a vonalkák. Mivel a hidratáló arckrém nem biztos, hogy tartalmaz olyan összetevőket, amikre a szemkörnyéknek különösen szüksége lenne a regenerálódáshoz, érdemes külön figyelmet szentelni ennek a területnek.

Házi szemránckrémek pofonegyszerűen

Nem mindenki szeret kencéket kikutyulgatni otthon, hiszen nem csak az elkészítési idővel kell számolni, hanem az alapanyagok beszerzése is gyakran macerás feladat. Ezért olyan recepteket válogattunk össze, melyek mellőzik a különleges hozzávalókat, és gyakorlatilag az olvasztáson, összekeverésen kívül, más gonddal nem járnak.

 

A kókuszolaj, a tiszta rózsavíz, az E-vitamin-kapszula, és az aloe vera szinte bárhol elérhető termék, mindegyikük kapható drogériákban, szépségápolási webáruházakban, bio üzletekben, vagy akár a nagyobb bevásárlóközpontokban. Már ennek a négy összetevőnek a variálásával is hatékony kencéket állíthatsz össze, de azért más alternatívát is mutatunk.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés