A fiatalító frizura nem stílusfüggő, nincs egy ismétlődő séma arra, hogy rövidnek, hosszúnak, egyenesnek, netalán hullámosnak kell lennie. Szembetűnő, mégis észrevétlenül teszi a dolgát: önbizalmat ad, fokozza a nőies kisugárzást, és egyszerűségében is lehengerlő. Bár a sztárok hajával rengeteg szakember foglalkozik, ezek a cseppet sem bonyolult fazonok könnyen leutánozhatóak.

hirdetés

Míg a nők gyakran sasolják egymás frizuráját, ritka, hogy egy férfi elsőként a nő haját szúrja ki magának. Egy jól eltalált fazon vagy hajszín mégis azt az üzenetet küldi a világnak: helló, most igazán egyben vagyok, és jól érzem magam a bőrömben! Magabiztossá teszi a nőt, természetes hatást kelt, és tökéletesen belepasszol az összképbe, vagyis meghatározó része a stílusos megjelenésnek.

5 észbontóan nőies, fiatalító frizura, és a dögös nők, akik tudják viselni

Nem véletlen, hogy a fodrászszalonokban a mai napig fellelhetőek képes katalógusok, hiszen az inspirációgyűjtés fontos előzménye a frizuraváltásnak. Vannak, akik az ismerőseik köréből gyűjtenek tuti tippeket, sokan pedig a sztárok hajkreációiból merítenek ihletet. Azért lényeges, hogy legyen egy támpont, mert így könnyebben adhat tanácsot a fodrász, aki lehet, eltereli az embert a kiszemelt fazontól, vagy épp megadja a végső megerősítést, hogy érdemes belevágni.

Bármekkora az eltökéltség, nem árt kikérni egy szakember véleményét, és fenntartani a hajlandóságot a rugalmasságra. Mert az, ami egyeseknek nagyon jól áll, másnak nem biztos, hogy tökéletesen passzol az egyéniségéhez, az arcformájához, vagy az igényeihez. Egy elfoglalt nő számára például vétek lenne folyton beszárításra, egyenesítésre, babrálásra szoruló frizurát választania. Lehet, hogy szép lesz a végeredmény, amikor kijön a fodrásztól, de később meg fogja bánni a döntését.

 

Sőt, ha valaki fiatalos fazont szeretne, még több szempontot figyelembe kell vennie: a haj minősége éppúgy számít, hiszen a vékony szálú tincsek egészen más vágást igényelnek, mint a dús, töredezésre hajlamos, vastag fürtök. Az ősz haj például szárazabb, kevésbé rugalmas, különösen, ha gyakran festik.

Ebben az esetben praktikusabb olyan fazont választani, ami lazúrosabbá teszi a haj textúráját, nem mellesleg jó tartást ad és természetes hatást kelt. Ezek az ismert nők választ adhatnak a frizurakérdésre, hiszen fiatalos, nőies megjelenésükhöz a hajkoronájuk éppúgy hozzájárul. Ráadásul egyszerű fazonokról van szó, amelyekhez biztos, hogy nem kell sztárfodrász.

Kiemelt kép: Matthias Nareyek/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés