Az Instagramon elterjedt kontúrozós sminktrend már a múlté, idén egy sokkal finomabb irányzat veszi kezdetét. A legtöbb makeup precíz vonalvezetést és szakavatott kezeket igényelt a korábbi szezonokban, így az elkészítésük gyakran időigényes volt. Ám úgy tűnik, hogy a több réteg festéknek búcsút inthetünk, mivel idén a természetesség kerül a reflektorfénybe!

hirdetés

Az Instagram véleményformáló sminkbloggerei között inkább a művészi túlzások voltak megfigyelhetőek az elmúlt években, így számos olyan makeuppal találkozhattunk, amelyek rengeteg eszközt és időt igényelnek. Ám a reggeli rohanás közepette a precíz vonalakra és a bonyolult satírozásokra nincs lehetőségünk, és persze, az alapozót, korrektort, highlightert nem sajnáló sminkek gyakran nem is állják meg a helyüket a mindennapokban.

Az elmúlt évek retró divatelemei a sminkesekre is nagy hatást gyakoroltak, így egyre több nosztalgikus irányzat vált ismét népszerűvé. A klasszikus sminkek újra megjelentek a kifutón, és visszatért a nyolcvanas-kilencvenes évekre jellemző lágy vonalvezetés. A vibráló színárnyalatok is újra uralják a trendeket, ám most egészen másként, hiszen a fátyolosan felkent rétegek láttatni engedik az arcbőr természetes színét, ezzel lágyságot és természetességet kölcsönöznek viselőjüknek.

Az új sminktrend minden tekintetben a természetességet szorgalmazza

A smink alapját korábban is a hidratálás jelentette, majd következett az alapozó. Az elmúlt években a szeplőket és apróbb bőrhibákat elfedő festék volt a sikk, amit további korrektorozási manőverek követtek. Ám 2021 szakít ezzel a bevált módszerrel, és a természetességet állítja a középpontba.

A brit Vogue a tavaszi sminktrendekről faggatta a Bobbi Brown új művészeti vezetőjét, Hannah Murrayt, aki elmondta, hogy az új szezonban minden eddiginél nagyobb hangsúly helyeződik a bőr természetes textúrájára.

A tápláló hatóanyagokat tartalmazó hidratáló természetes fényt és teltséget ad az arcnak, így nincs szükség több réteg festékre. Murray azt is elmondta, hogy a szeplők újra a középpontba kerülnek, a lágy rétegeken átütő szépségpöttyök pedig csak tovább fokozzák a kinézet naturális ragyogását.

Már nem a bőrhibák alapos elfedése, hanem a bőrkép feljavítása a cél, amit leginkább a sminkelést megelőző szépségápolási rutin támogat majd. Előtérbe kerülnek az úgynevezett hibrid kozmetikai termékek, melyek nem szimplán sminkelésre alkalmasak, hanem ápolják és táplálják a hámréteget, mint bármelyik bőrápoló kence.

A rózsaszín pirosító nagyszerű kiegészítése lehet a természetes hatású sminknek, ám elegendő csupán egyetlen rétegben felvinni, hiszen így a kipirult arc hatását idézi meg művészi túlzások nélkül.

A színezett ajakbalzsamokkal tovább fokozhatod a természetes hatást, ha pedig a szemeket szeretnéd hangsúlyozni, akkor egyszerűen kiemelheted a tekinteted a vízvonalra felvitt szemceruzával vagy egy vékony réteg szempillaspirállal.

Az új irányzat jelentősen leegyszerűsíti majd a szépségápolási szokásokat és a sminkelést is, ráadásul felszabadítja és lélegezni hagyja a bőrt. Bár a kontúrozós, több réteg festékkel felépített sminkek szépen kivitelezve ugyanúgy mutatósak lehetnek, általában sok macerával és rengeteg sminkkellékkel járnak, ugyanakkor a nagyfokú rutint is megkövetelik. A tavaszi napokon érdemes kipróbálni az új sminktrendet, amely természetes ragyogással emeli a megjelenés fényét.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés