A fáradtság nyomaival olykor minden nőnek meggyűlik a baja. Nem biztos, hogy a reggeli készülődésbe beleférnek a jól bevált házi praktikák, melyekkel finomíthatóak a sötét szem alatti karikák, ezért ilyenkor jól jöhet egy bevált, profi sminkes módszer, amit könnyű elsajátítani. A korrektor régi jó barát, nem kell bemutatni, viszont sokan nem ismerik a benne rejlő lehetőségeket. Megfelelően alkalmazva ugyanis, még a sötét szemkörnyéki árkokat is képes észrevétlenné szelídíteni.

hirdetés

Csak felkened a korrektort és azonnal rásminkelsz? A szem alatti sötét karikák esetében ez a stratégia nem biztos, hogy elegendő lesz, hiszen a kékes-feketés árkok könnyen áttűnhetnek a felvitt pigmenteken.

Az sem túl jó megoldás, ha vastagon rétegezed a sminket, mert a folyékony festék megülhet az apró szemkörnyéki barázdákban, a szemek mozgatása közben összetörhet, és összecsomósodhat a szemárok mélyedéseiben. A legfőbb cél a természetesség látszatának a fenntartása, amit az ujjbegyeid, és néhány gyenge fedésű, de csodás színhatást eredményező korrektorral oldhatsz meg.

A durva rétegezés helyett, inkább a szín- és fényhatásokkal érdemes játszadozni, melyekkel natúr hatású eredményt érhetsz el. Ez a blogger kipróbálta a profi sminkes, Wayne Goss trükkjét, és nem bánta meg. Az ultrafinom, világos bézs tónusú bőrén sem kelt maszkhatást a szemkörnyéki sminkelés, sőt, teljesen egybeolvad az arc árnyalatával.

Így tényleg segít a korrektor: sminkes módszer a szem alatti karikák eltüntetésére

Alexandra Anele népszerű sminkes videókat készít, melyeknek gyakori visszatérő eleme a szem alatti árkok és karikák lesminkelése. A harmincéves vlogger szemkörnyékén gyakran sötét foltok és fáradt barázdák éktelenkednek, így folyamatosan keresi a megfelelő megoldást arra, hogyan tűnhetne frissebbnek, üdébbnek a bőre, még a kritikus területeken is.

Az őszinteségéről elhíresült sminkes, Wayne Goss tippjét is kipróbálta, és meglepődve tapasztalta, milyen természetes lett a végeredmény. A technika célja, hogy a korrektor ne gyűrődjön össze a szemek alatti vonalkákban, és ne képezzen egybefüggő, fehér pacát a bőrön, mintha napszemüvegben sminkelt volna az ember.

Először is hidratáló krémet visz fel a szemkörnyékre, amit az ujjbegyeivel ütöget be finoman a bőrbe. Majd egy kevésbé pigmentált, szinte fátyolosan áttetsző korrektorral kezdi a műveletet, amit szintén az ujjai segítségével oszlat el egyenletesen a szemek alatt. Hogy elkerülje a vastag festékrétegezést, inkább a színhatások trükkjét alkalmazza. A narancsos tónusú korrektorok kifejezetten sötét karikákra alkalmasak, míg a zöldes árnyalatúak a piros foltokat, pattanásokat tüntetik el.

Mivel nagyon finom a vlogger bőrszíne, pasztelles, sárgabarackos pigmenteket választott erre a célra. A nagyon vékony, matt alapra egy folyékony, szaténfelületű korrektor kerül. Ez egy selymes állagú, könnyen kenhető formula, így kevésbé hajlamos a csomósodásra, gyűrődésre, mint a sűrű, jó lefedettséget adó változatok.

 

Az eredmény természetes hatású, szinte észrevétlen, ezért azoknak is jó megoldás lehet, akik nem szokták teljesen lealapozni az arcukat. Alexandra azonban ennél a pontnál még nem teljesen elégedett, mert bár a sötét karikák láthatatlanná váltak, a szemkörnyéki árok még mindig a fáradtságról árulkodik. Ezért kifejezetten arra a részre, ecsettel is felvisz egy kevés bézs árnyalatú korrektort.

Az alapos sminktesztelés érdekében, négy-öt óra múlva ismét megmutatja a korrektorral kisimított és felfrissített szemkörnyékét, hogy meggyőződhessünk róla, mennyire tartós az eredmény. Még a sminkes vlogger is elképedt attól, hogy a festék nem tapadt meg a barázdákban, nem gyűrődött össze az arcmimikától és a szemek mozgatásától, több óra után éppúgy természetes képet ad, pedig időközben elég durván rásminkelt. A túlmázolt, csillámos szemhéjfestés ellenére, a profi korrektoros technika tartósnak, gyűrődésmentesnek, és tökéletesnek bizonyult.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés