A bőrhibák és a kialvatlanság okozta szemkarikák örökös ellenségek a szépségápolásban. Van, hogy egy mezei alapozó nem tud egymagában megbirkózni velük, de éppen ezekre az alkalmakra tudnak tökéletes megoldást nyújtani a színes korrektorok.

hirdetés

A sokszor ijesztő, természetellenes színben pompázó korrektoroktól nem érdemes megijedni, ugyanis nagyon is logikus módon tudnak segíteni az igénybe vett arcbőr kinézetén: a kiegészítő, más néven komplementer színek kontrasztjának elvén működnek. Ez azt jelenti, hogy a színkörön az egymással szemben lévő tónusok adnak ki egy ellentétes színpárost, így az arcon található bármilyen színárnyalatot vagy foltot semlegesíteni lehet.

A színes korrektorok használata után makulátlannak tűnik az arcbőr

Ha van egy adott bőrprobléma, arra van egy megfelelő szín is a sminkpalettán, csak tudni kell, melyik mire használ legjobban. A színes korrektorok az optikai csalás elvén működnek, és nem vastag fedőréteggel érik el a pöttyök, sötét foltok, vagy a pirospozsgás részek takarását.

Szem alatti sötét karikák

A kialvatlanság okozta sötét, kékes területekre narancssárga korrektort érdemes használni. Ezen a területen kiváltképp fontos a nap végi óvatos és alapos sminkeltávolítás, ugyanis az egyik legérzékenyebb bőrfelület a testen. Figyeld meg a színkörön, melyik árnyalat áll a narancssárgával szemben: a hideg kék.

A narancsos tónus semlegesíteni tudja a szemkörnyéki sötét gödrökön átütő kékes foltokat, ezáltal kipihentebb lesz az összhatás. Gyakori kérdés, hogy egy narancssárga paca lesz látható a szemek alatt? Nem. A színezett korrektorból nagyon keveset kell eldolgozni a bőrön, erre jöhet rá a bőr színével harmonizáló alapozó. Még erős napfényben sem fog átsejleni a sárgás fedés, ez az egyik nagy előnye az optikai színhatásnak.

Erősen kipirosodott bőrfelületek

A piros a zöld színnek az ellentéte, ebből adódóan, a zöldes korrektorok tökéletesen alkalmasak a piros foltok elfedésére. Többek között megfelelő megoldást nyújt a pattanásokra, az aknéra, a vöröses hegekre, vagy az elpattant hajszálerekre.

 

Sárgás tónusú bőrszín

A sárgás árnyalatú bőrelszíneződésre a lila szín nyújt segítséget. Lényeges kiemelni, hogy a hosszú távon jelentkező sárga foltok leggyakrabban súlyos májbetegségnek a tünetei, így azonnali orvosi vizsgálat és kezelés javasolt. Ám kimerült, stresszes időszakban, illetve másnaposság esetén is előfordulhat, hogy az orr , az ajkak, és a szemek környékén enyhén sárgásabb a bőr altónusa.

Barnás foltocskák

A szeplők, pigmentfoltok, illetve a világos bőrtípusnál jelentkező anyajegyek elfedésére a rózsaszín korrektor szolgál. Ennél az árnyalatnál beválhat még a zöldes erek elfedése is értelemszerűen, de a lilás területeket csak jobban kiemeli. Előfordul, hogy a pattanások gyógyulása után nem regenerálódik megfelelően a bőr, és barna foltok maradnak a helyükön – a rózsás beütésű korrektorok ezen is segíthetnek.

Sárpadt arcbőr

A sárga korrektor a bágyadt és fáradt arcbőrt segíti élénkebbé varázsolni. Meleg színének köszönhetően egészségesebb érzetet kelthet, ha a teljes arc nagyon vékony réteggel van bekenve, majd később púderrel lefedve. Szintén működik a mély szemkarikák elfedésére is.

A színes korrektorokat többnyire elegendő vékony rétegben, alaposan eloszlatva felvinni a választott felületre, majd egy réteg alapozót kenni rá óvatosan. Ha nem tűnik tökéletesnek a fedés, akkor alkalmazhatsz testszínű púdert is. Fontos megemlíteni, hogy akármilyen bosszantó bőrhibát szeretnél elfedni, nyílt sebre, vagy kifakadt pattanásra, ami még nem hegedt be,  soha ne alkalmazz korrektort vagy alapozót.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés