A korrektor nem csak a bőrhibák eltüntetésére jó, hiszen remekül lehet trükközni vele, ha nincs kicsattanóan jó formában a bőr, mert fáradt és nyúzott. Finom fény-árnyék effekttel könnyen elérhető, hogy optikailag feszesebbnek, kipihentebbnek tűnjön a bőr. Ez a sminkpraktika most nem a szemkörnyékre fókuszál.

hirdetés

Valószínűleg mindenki ébredt már úgy reggel, hogy a tükörképében az öt évvel idősebb kiadását látta. Mindegy, hogy azért, mert nem aludt eleget, vagy épp egy stresszesebb időszakon esett át, a bőr sajnos árulkodó, szinte azonnal kivetíti a belül zajló lelki-fizikai folyamatokat.

Ilyenkor nyilván nem a smink az elsődleges eszköz, amivel javíthatsz a problémán, ám amikor nincs idő kényeztető, tápláló pakolásokkal, vagy kiadós masszázzsal, pihenéssel élénkíteni az arcot, jól jön egy pár perces, egyszerű trükk, amivel ellensúlyozható a fáradt kinézet.

Korrektor másképp: pillanatok alatt frissebbé varázsolja az arcot ez a sminkpraktika

Ha sötét árnyak éktelenkednek a szemkörnyéken, természetesen ott is bevetheted a korrektort, ám, ha az egész arc felpezsdítése a cél, érdemes az alábbi módon trükközni.

Miután szépen feltetted az alapozót, fogj egy lapos ecsetet, majd a festékbe mártva rajzolj fel vele egy keresztet, melynek függőleges vonala a külső szemzugtól kezdve majdnem az áll vonaláig ér. Valamivel az arccsont alatt húzd meg a vízszintes vonalat. A korrektor épp csak egy finom árnyalattal legyen világosabb a bőr alapszínénél, hogy ne legyen túl kontrasztos az eredmény, mert úgy bohócsminknek fog tűnni.

 

Azután kontúrecsettel a fül és a halánték irányába átlósan firkants fel egy világos és egy sötétebb vonalat, a kettő alá pedig felviheted a folyékony pirosítót. Érdemes finom tónusokat választani, melyek eloszlatva szépen beleolvadnak a bőrbe, és nem képeznek maszatos sávokat.

A korrektorcsíkokat szivaccsal, ütögető mozdulatokkal oszlasd el a bőrödön, végül színtelen porpúderrel fixáld az eredményt. Az üde hatás kedvéért fontos a bőrhöz illeszkedő, finom színharmónia, és a lazúros réteg. Ne vastag fedésben gondolkodj, hiszen ez az optikai csalás a fény-árnyék effektuson, és nem a hibák eltakarásán alapszik.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés