A fiatalító smink színhatásainak megválasztásánál különösen fontos szempont, hogy teljesen sima, vagy inkább egyenetlen, petyhüdt, kissé ráncos az arc felülete. Az üde, natúr színek mellett, az alapozó textúrájára is oda kell figyelni.

Érett bőrön a nagyon matt alapozók nem igazán működnek jól, hiszen nagyobb hangsúlyt adhatnak az apróbb ráncoknak és a mélyebb barázdáknak. A lágy textúra nagyon fontos, hogy a festék ne üljön meg a mimikai ráncokban, illetve ne törjön össze és repedezzen be, ha az ember mosolyog.

A finom, enyhén selyemfényű pigmentszemcsék optikai ráncfeltöltő hatással bírnak, és épp csak annyira fényesek, hogy nem tűnik zsírosan csillogónak az arc. Ám ehhez az alapozó árnyalatát is jól el kell találni, hogy ne üssön el nagyon a bőrtónustól, de az apró pigmentfoltokat, elszíneződéseket jól takarja.

Profi mutatja meg a fiatalító smink arányait

A fiatalító smink lényege, hogy semmit nem szabad túlzásba vinni. Inkább a kiemelés kap hangsúlyt, semmint a rejtegetés, vagyis nem az a cél, hogy teljesen elfedjük az idő nyomait az arcon. A sminkes a könnyed alapozás után egy elképesztően nőies, leheletfinom füstös szemsminkkel nyitja tágra a szemeket.

A szem vonalát optikailag felfelé vezeti a pillasoron túlfutó, felfelé ívelő vonallal. Érdemes megfigyelni, hogy a külső szemzugból kiindulva, a szemek árnyékolása milyen szöget zár be a szemöldök ívével. Sötét, füstös árnyalást csak a mozgó vonalra, illetve a szemhéj külső széleire satíroz picit, így optikailag feljebb kerül a megereszkedett szemhéj, és sokkal teltebbnek, simábbnak tűnik.

Az ápolt bőr a legfőbb alap

Fontos, hogy a smink jól hidratált arcbőrre kerüljön fel, mert a száraz foltocskákban könnyen megül a festék, és az arcszín is frissebb, egyenletesebb, ha megfelelően felkészítjük a bőrt a sminkelésre. A sminkes hidratáló permettel és hialuronsavas szérummal frissíti fel a bőrt, amit alaposan bemasszíroz a bőrbe. Szemkörnyékápoló krémet is használ, amit dörzsölés helyett, apró, finom ütögetésekkel visz fel az arcra.

A száraz, vöröses foltokra egy nyugtató, levendulás kencét használ, hiszen a fiatalító smink nyugodt, hidratált bőrön a leghatásosabb. Bár a gyönyörű, 55 éves modellt, Caroline Labouchere-t élvezet sminkelni, a videóban látható sminktippek ráncosabb arcon is jól működnek. A száj bőrét is érdemes kicsit átradírozni, mézzel puhítani, táplálni, mielőtt felkerül rá a finom kontúr, és a természetes árnyalatú rúzs. A pirosító színével nem árt nagyon csínján bánni, hiszen érett bőrön könnyen lázas hatást kelthet egy erősebb, élénkebb árnyalat.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés