Ez a finom, könnyed árnyalatú smink hihetetlenül feldobja a megjelenést ötven év felett! Nem kell túlzásba esni a festékkel ahhoz, hogy kiviruljon az arc.

hirdetés

Vannak, akik csak akkor sminkelnek, ha fontos eseményre készülnek. Mások minden reggel hosszú perceket töltenek a tükör előtt azért, hogy tökéletesítsék a megjelenésüket. Egy biztos, sokat doob az önbizalmon és a magabiztosságon, ha az ember lánya jól érzi magát a bőrében, s ehhez bizony egy finom, könnyed smink is abszolút hozzájárulhat. Nem feltétlenül kell több réteg festéket kenni a bőrre ahhoz, hogy kiviruljon az arc. Ez a verzió például kifejezetten visszafogott, mégis csodásan felerősíti a nőies kisugárzást.

Finom, egyszerű smink, amitől felfrissül a megjelenés

Ötven év felett már a legtöbben megtapasztalják, hogy a bőr egyre inkább veszít rugalmasságából, a szemhéjak is fokozatosan megereszkednek, ám egy finom smink segítségével abszolút ellensúlyozhatók az öregedés apró jelei. Nem feltétlenül kell maszkszerű makeupot készíteni. A természetes, könnyed kisugárzás titka pontosan az, hogy nem az elfedni kívánt részletek takargatására kerül a hangsúly. Sokkal inkább az előnyök kiemelésén van a fókusz.

Ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető változat például szuperül működik a mindennapokban, abszolút vidámmá és élettel telivé varázsolja a fakó, fáradt összképet. A sminkes lépésről lépésre mutatja meg, hogyan készül a tökéletes eredmény. Egy kis rutinnal és gyakorlással akár pár perc alatt összedobható, nincs szükség extra kézügyességre vagy szakértelemre a ragyogó külsőhöz!

 

A sminkes szuper praktikája az, hogy argánolajjal kényezteti a bőrét minden reggel a smink elkészítése előtt. Noha sokan kifejezetten tartanak az arcolajoktól, ez a verzió gyorsan beszívódik, nem kell attól tartani, hogy összevész a rákent sminktermékekkel. Mélyen táplálja a bőrt, puhítja és ragyogóvá varázsolja a hámréteget, így remek alapként szolgál egy hétköznapi makeuphoz. Természetesen a hidratálót sem hagyja ki a rutinból, a száraz bőrön ugyanis igencsak nehéz szépen dolgozni az alapozóval.

Ami szintén nagyon fontos lépése a sminkelésnek ötven év felett, az nem más, mint a jól megválasztott primer. Szépen kisimítja a bőrt, feltölti a finom ráncokat, ráadásul a jó alapnak köszönhetően az eredmény sokkal tartósabb és mutatósabb lesz a nap folyamán.

Nem feltétlenül kell alapozót használni, a színezett krémek, akár egy BB- vagy éppen CC-krém éppúgy elegendő lehet a könnyed, finom hatás eléréséhez. Ami sokkal fontosabb, az a korrektor, amellyel szuperül lehet finomítani a szemek alatt húzódó sötét karikákat.

Az egyszerű hétköznapi sminkből sem hiányozhat a szemfesték, ám ilyenkor célszerű visszafogott árnyalatokkal dolgozni. Ami nagyon lényeges, hogy a szemöldök kiemelése elhagyhatatlan lépés, ugyanis a smink csak akkor helyezi fókuszba a ragyogó tekintetet, ha a szemöldökvonal hangsúlyos formát kap. A hangsúlyos azonban nem egyenlő az erőteljessel! Érdemes tartózkodni a szigorúan meghúzott, durva, éles vonalaktól!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés