A sminkre sok esetben igaz, hogy a kevesebb néha több. Olykor elég egy kevés korrektor, pirosító és szempillaspirál ahhoz, hogy mutatósabb legyen a kinézet. A hétköznapi, pár perc alatt elkészíthető smink túlzások nélkül emeli ki az arc előnyös adottságait.

hirdetés

A nők nagy része szeret sminket viselni, hiszen némi festék megdobja az önbizalmat. A profik a maximumot hozzák ki az ember lányából, és sokszor olyan technikákat alkalmaznak, amelyektől a szánk is tátva marad. Ám a festék lemosása után a bravúros makeup csak ábránd marad, hiszen a rohanó hétköznapokon gyakran nincs idő rafinált fogásokkal kísérletezgetni. Reggelente szinte senkinek nem áll módjában órákat eltölteni a tükör előtt, és a megfelelő kézügyesség hiányából fakadóan sokszor a végeredmény sem pont olyan lesz, mint amit elsőre megálmodtunk.

A sminkelésről azonban nem érdemes letenni, hiszen amellett, hogy segít elfedni a kisebb bőrhibákat, és egységesíti az arcbőrt, még a stílusos, sikkes megjelenéshez is hozzájárul. Bár apróságnak tűnik, a borongós napokon mégis sokat segíthet, ha magabiztosnak érezhetjük magunkat a bőrünkben. Ezért érdemes pár olyan technikát elsajátítani, amelyeknek a segítségével könnyedén szert lehet tenni némi rutinra.

Egyszerűen elkészíthető hétköznapi smink

A sminkes elsőként primert visz fel az arcára, ez elősegíti, hogy a festék egészen a nap végéig a helyén maradjon. Ezután következik a finom textúrájú alapozó, ami nem tömíti el a pórusokat, és az esetleges ráncocskákban sem csomósodik össze. Ezt a mozzanatot kevés korrektor, majd pirosító követi. Manapság rengeteg olyan palettát találhatsz, amelyek szemhéjra, illetve orcára való termékeket egyaránt tartalmaznak, és ezzel jelentősen leegyszerűsítik a dolgodat.

Ha eddig megvagy, jöhet egy kevéske púder és szemöldökfesték, majd szempillaspirállal hangsúlyozd ki a pillákat. Az eredmény szempilla-göndörítő segítségével tovább fokozható, ám az sem gond, ha ez a lépés kimarad. A sminket színezett szájfénnyel fejezd be, ami az egész kinézetnek ragyogást kölcsönöz.

Az egész művelet kicsivel több, mint 10 perc, így minden nő reggeli rutinjába könnyedén beilleszthető. Nem kell hozzá sok sminktermék, és bonyolult trükközéseket sem igényel a művelet, mégis csodás végeredményre számíthatsz, ha követed az alábbi lépéseket.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés