A pattanás elfedése látszólag egyszerű, csak néhány pötty a korrektorral, és máris láthatatlanná válik a vörös pukli. Ám gyakran feltűnő sminkrétegeket eredményez az ügyeskedés, a felkent festék pedig hamar elmaszatolódik, és már nem takar olyan jól. Ezzel a csellel kivédheted a sminkelési bakikat!

hirdetés

Szuper sminktermékek garmadáját kínálja fel tálcán a széles választék, melynek eszközeivel sokkal egyszerűbb a pattanás elfedése, mint évekkel ezelőtt, a korrektorral való mesterkedést valószínűleg már mindenki jól ismeri.

Mégis rengeteg baki kíséri az alapozók, púderek és egyéb fedőkencék használatát, a takargatni kívánt bőrhiba gyakran még inkább előtérbe kerül a sok festékréteg miatt, ami a nap folyamán persze, megtörik, elkenődik a felületén. Sokszor előfordul, hogy a korrektor nem simul bele a sminkbe, megbontja a bőrkép egységét, és pont ezzel hívja fel a figyelmet a pattanás takargatására.

A pattanás elfedése így tartósabb és egyszerűbb: nem kell sokat bajlódni a korrektorral

A korrektor színválasztásán sok minden múlik, de az sem mindegy, hogy viszed fel a bőrre. Nem kell vastagon, több rétegben, nagy felületen alkalmazni a kencét, ugyanis minél több rétegből áll a smink, annál mesterkéltebb, maszkszerűbb lesz az eredmény. Ráadásul a vastagon felkent festék több hibalehetőséget rejt magában: idővel megül a pórusokban, összecsomósodik, kirepedezik, kukacossá válik. Egyik sem szép látvány, ráadásul a legkevésbé sem kelt természetes hatást.

A smink célja alapvetően az, hogy frissebbnek, egészségesebbnek mutatkozzon a bőrkép, ezt azonban durva fedéssel nem lehet elérni. A videóban egy roppant egyszerű trükköt láthatsz, ami kizárólag a bőrhiba elrejtésére fókuszál, ám vastag rétegezés nélkül éri el a sima, egységes összképet. Akkor is jól működik, ha nem visel alapozót az ember.

Bár a pattanás elfedése ugyanúgy korrektorral történik, apró csellel éri el, hogy tartós és egységes legyen az összkép, ami abszolút természetes hatást kelt. Először színtelen, mattító fedőporral alapozza meg a korrektor tartósságát. Ezzel a lépéssel a festék tapadását és fedését egyaránt elősegíti, így nem kell több réteg alapozó. A korrektort nem a pattanásra, hanem annak környékére viszi fel. Néhány pötty elég a festékből, az eldolgozásuk előtt azonban érdemes várni pár percet.

Ez idő alatt a korrektor jobban megtapad, és a festékpöttyök besűrűsödnek. Majd egy kisebb ecsettel egyengesd el a réteget úgy, hogy finoman ráhúzod a pattanás felületére. Ezután jöhet az alapozó, aminek már nem kell erősen fednie, sőt, a legjobb, ha könnyed és lazúros, ami láthatatlan a bőrön, és nem ül meg a pórusokban. A pattanás így sem fog átütni a sminken, ráadásul sokkal tovább helyén marad a korrektor, nem csúszkál el napközben a bőrhiba fedése.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés