Az angol sminkmester végre rávilágít a félreértésekre az elterjedt sminktechnika kapcsán. Elárulja, miért nem működik a háromszög módszer a korrektorozásnál.

Hosszú éveken át pöttyözve vittük fel a korrektort, aztán jöttek az Insta-lányok és megmutatták, sokkal nagyobb világos felületet érhetünk el a háromszög módszerrel, amikor nemcsak a szemgödörbe kerül derítő smink. Az elgondolás persze jó volt, de az Instagramon látott mutatványokat csak kevés nő merte bevezetni a mindennapi sminkrutinjába.

Persze a bátrabbakat, cseppet sem rémítette meg a dolog, hogy nagyjából egy vödörnyi festéket kell összemaszatolniuk magukon, ha a bemutatott korrektor-manővereket és árnyékoló technikákat követik. Emiatt, hip-hopp kialakult két tábor: a korrektor és kontúrmániások, valamint a világosítást-sötétítést ellenzők csoportja.

Wayne Goss, brit sminkes végre tiszta vizet öntött a pohárba, és elárulta, hogy miért nincs egyik tábornak sem igaza. A háromszög technika szerinte jó ötletnek minősíthető, ha azt nézzük, hogy a szem alatt egy egészen nagy területre borít fényes világosságot, de a korrektorozásnak ez a módja mégsem helyénvaló. Ugyanis éles kontúrt ad a korrektorozott résznek, nehezen összedolgozható az árnyékoló réteggel, és a végén egy sáros hatású, maszatos masszát kap az ember.

A másik hiba, amire rávilágít videójában, hogy a szemek árnyékolásához is illene minimum három ecsetet alkalmazni: egyet a világosításhoz, egyet a sötétítéshez, és egy tisztát a két festék összemosásához. Ilyen az, amikor egy férfi mutat rá a nők sminkes hibáira.

  • Megosztás:
hirdetés