A szem alatti sötét karikák a legtöbb ember életét megkeserítik, amit egy kiadós alvással nem biztos, hogy el lehet tüntetni. Különösen, ha genetikai hajlam okozza, bár ebben az esetben is érdemes ápolni a szem alatti bőrt például egy tápláló maszkkal.

Kávés pakolás karikás szemre

A sötét karikák előjöttét több tényező okozhatja, a leggyakoribbak a tartós alváshiány, a genetikai hajlamra visszavezethető melanin túltermelés, de a szem alatti bőr elvékonyodása és a hajszálerek megvastagodása is ide sorolható. Utóbbit alváshiány is előidézheti, hiszen általa csökken a bőr nedvességtartalma, így a szemkörnyék beesetté és fakóvá válik.

A napsugárzással is vigyázni kell, mivel ugyancsak szárító hatású, sőt a melanintermelést is fokozza. A túlzott só-, alkohol- és koffeinfogyasztás szintén előidézhet karikás, puffadt szemeket, ám a következő házi pakolás elkészítéséhez mégis szükség lesz kávéra.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál őrölt kávé
  • 1 teáskanál méz
  • pár csepp víz

A hozzávalókat keverd össze úgy, hogy egy jól kenhető masszát kapj, majd egy tiszta ecset segítségével kend fel a szem alatti területre. Hagyd hatni húsz percet, majd mosd le. Bár a kávé túlzott fogyasztása éppen, hogy előidézheti a sötét karikákat, külsőleg alkalmazva mégis ellenkező hatást fejt ki.

Koffein és antioxidáns tartalmának köszönhetően serkenti a vérkeringést, ezáltal segíti a vérerek és a nyirokkeringés optimalizálását. Ezen kívül gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású, így a bőrt feszessé, selymes tapintásúvá és üdévé teszi.

A méz szintén gyulladáscsökkentő, összehúzza az ereket, ezáltal energetizálja és ragyogóvá teszi a bőrt. A bene lévő antioxidánsok, flavonoidok és vitaminok feszesítő és ránctalanító hatásúak, így ideális összetevő ehhez a szemkörnyékápoló házi maszkhoz. Alkalmazhatod akár naponta is, ha szükséges, az eredménye nem marad el.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés