Mind tudjuk, milyen az, ha nem vagyunk jó passzban. Amikor betegek vagy kimerültek vagyunk, az öt-tíz évvel idősebb kiadásunk néz vissza ránk a tükörből. Egy finom smink azonban visszafiatalíthat minket!

hirdetés

A fáradtság éveket öregíthet a megjelenésünkön, hiszen ilyenkor a bőrünk sápadt vagy szürke, a szemeink fekete árkok mélyéből pislognak a külvilág felé, és az egész külsőnk olyan tompa és fakó, mintha vámpírok lakmároztak volna belőlünk az éjszaka folyamán.

Ideális esetben ilyenkor egy kiadós alvás, illetve regeneráló pakolások sora tesz helyre minket, de, ha úgy adódik, hogy ilyesmire nincs időnk, viszont muszáj emberek közé merészkednünk, jól jöhet egy bevált sminkrutin, amitől kipihentnek és sugárzónak hat a fizimiskánk.

Így lesz ragyogó a fáradt arcbőr: leheletfinom smink nehéz napokra

A fáradt bőrön mélyebbnek mutatkoznak még a finomabb ráncok is, ezért nagyon fontos, hogy a sminkünk világos, tiszta, derűs hatást keltsen. Jobb, ha ilyenkor tartózkodunk az erős, fekete szemkihúzástól, illetve az éles kontrasztoktól, de az élénkebb színek éppúgy ellenünk dolgozhatnak, amikor úgy érezzük, árkok és püffedt részek teszik egyenetlenné a bőrünket.

Az alábbi videó egy leheletfinom, de színösszetételét tekintve nagyon csalafinta smink elkészítését mutatja be, melynek rögtönzése nem okoz gondot még a legnyűgösebb napokon sem, hiszen nem szívja le a maradék, halovány energiánkat.

 

A smink felvitele előtt érdemes kicsit felfrissíteni a bőrt: bár a videóban szereplő sminkes saját bevallása szerint kihagyta a jeges vizes arcmosást, a bátrabbaknak meleg szívvel ajánlja. A dolog egyszerű ugyan, mégis nagy lelkierőt igényel: hideg vizet öntünk egy tálba, megszórjuk jégkockákkal, majd belemártjuk az alaposan megtisztított arcunkat.

Mivel ez a művelet garantáltan összezárja a pórusokat, a hialuronsavas szérumot, illetve a hidratáló krémet érdemes még percekkel előtte felvinni a bőrre. Csak azután alkalmazzuk a hideg vizes sokkolást, hogy a kencék már felszívódtak.

Mivel a fáradt bőr a legkevésbé sem kelt ragyogó hatást, a videóban látható, puha, selymes fényű smink ezt a hiányosságot igyekszik pótolni pihekönnyű fény- és színhatásokkal. A sminkes szerint a legjobb, amit fáradt napokon beépíthetünk a sminkünkbe, a rózsás arcpír, és természetesen a korrektor. A szemeit világos, friss, selyemfényű szemfestékkel emeli ki, hogy nagyobbnak és élénkebbnek tűnjenek. Az egész smink alig tíz perc alatt elkészíthető, és megéri pepecselni vele, hiszen sokat javíthat a közérzetünkön és a megjelenésünkön, amikor nem vagyunk jó passzban.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: