A szem alatti karikák sokkal hatékonyabban fedhetők el, ha ezzel a technikával kerül fel a korrektor. A szemkörnyéki ráncok sem kerülnek előtérbe, ha jó technikát alkalmazol.

hirdetés

A szem alatti karikák kortól függetlenül bosszús pillanatokat okozhatnak. A stressz, a kialvatlanság, a dehidratáltság és a rossz közérzet kapásból nyomot hagy a megjelenésen, ha a sötét foltok még megereszkedett, táskás bőrrel is párosulnak, különösen lerombolják a nőies, ragyogó kisugárzást. A probléma sminkkel történő elkendőzése nem a legjobb megoldás, sőt, sokszor nem is működik. Érdemes utánajárni, hogy mi váltja ki a tünetet, s a gyökerénél megszüntetni az okokat.

Amennyiben nincs különösebb egészségügyi probléma a háttérben, vagyis időszakos tünetekről vagy genetikai hajlamról van szó, néhány szuper sminkpraktika elsajátításával könnyedén felfrissítheted a szemkörnyéket. Egy hosszúra nyúlt éjszaka után, vagy éppen a megterhelő napokat követően ezzel a korrektortechnikával magabiztosan el tudod takarni a fáradtság jeleit.

 

Eltűnnek a szem alatti karikák, ha így kerül fel a korrektor

Akármilyen bőrhibáról vagy elváltozásról van szó, a többség ilyenkor minden erejével azon van, hogy a smink segítségével teljes mértékben elfedje az esztétikailag zavaró részleteket. Ez abszolút természetes és nincs is vele probléma, azonban nagyon könnyű átesni a ló túloldalára, márpedig a kevesebb néha tényleg több! A túltolt korrektorral ugyanaz a probléma, mint a túlzottan vastag alapozóval. Mesterkéltté, porcelánszerűvé teszi az arcot, ezáltal természetellenes megjelenést kölcsönöz és megül a finomabb vagy mélyebb redőkben.

Minél jobban el szeretnél fedni valamit, annál inkább felhívod rá a figyelmet, különösen a vastagon felkent festékrétegekkel. Sokkal szebb és naturálisabb lesz az eredmény, ha finomabban bánsz a sminktermékekkel. A szem alatti karikák eltüntetéséhez nem kell hat réteg kence, csupán egy megfelelő technika, amitől sokkal frissebbnek tűnik a tekintet.

A vlogger az arca két oldalán mutatja meg a különböző korrektorozási módszereket. A legelterjedtebb és legegyszerűbb változat, amikor egy tonna színezett krém kerül a szemek alá, hogy biztos, ami biztos alapon, elfedje a sötét karikákat. A szebb és természetesebb megoldás azonban ugyanolyan tökéletes eredményt hoz, miközben nem teszi filterszerűvé az arcbőrt.

 

Ha túl sok korrektor kerül a szemek alá, nem csupán a természetesség megy kárba. A vastag krém egy idő után beül a finom ráncok mélyére, mázgálódni kezd, ezáltal még inkább felhívja a figyelmet a fáradtság jeleire és az elszíneződésekre.

A pontozós technika ezzel szemben éppen olyan szépen elfedi a karikákat, miközben nem kelt maszkszerű hatást. Az arc kivirul, a ráncok nem kerülnek előtérbe, ugyanakkor a kialvatlanság nyomai tökéletesen fedésbe kerülnek. A videón egyértelműen látható a különbség. Fontos, hogy a korrektor ne legyen túlzottan világos, ugyanis ez esetben még a vékonyan felvitt kence is el durván fog ütni az eredeti bőrtónusról, és pandaszerű foltokkal a szemkörnyéki területre helyezi a fókuszt.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés