Ha korrektorozásról van szó, nem az elcsépelt sminktrendeket, hanem az arc életkori sajátosságait kell figyelembe venni. Ez a nő rámutat, miért nem jó túlzásokba esni.

A sminkvideók többségét huszonéves nők készítik, akik előszeretettel alkalmazzák az épp aktuális, interneten terjedő sminktrendeket. Biztosan láttad már, milyen technikásan kenik fel a szemük alá a cseppet sem kis mennyiségű korrektort: most épp a háromszögmódszer hódít, ilyenkor a háromszög alapját az alsó szemhéj képezi, a csúcsa pedig egészen az arccsontig fut.

Ám 35 felett már nem biztos, hogy ez a legcélravezetőbb sminkelési trükk, ha úgy szeretnéd eltüntetni a szem alatti sötét karikákat, hogy a korrektor ne üljön meg a finom ráncokban és barázdákban. A most divatos, vastag rétegezést mindenképp felejtsd el, mert a festék összecsomósodhat a nevetőráncoknál, és ahelyett, hogy üde hatást keltene, még öregebbnek fogja mutatni a bőrödet.

Az alábbi videóban remek tippeket találsz arra vonatkozóan, hogy vidd fel a szemkörnyékre, és milyen mozdulatokkal, illetve sminkeszközökkel dolgozd el a korrektort. Nemcsak a megfelelő szín, hanem az optimális textúra is nagyon fontos. Szem alatti karikákra a folyékony állagú korrektor való, a krémes és stift változatok pedig arra szolgálnak, hogy elfedd velük az esetleges bőrhibákat.

Itt láthatod, hogy a három verzió közötti arany középutat választja a vlogger, aki egy ecsetes tubusú, nem túl híg állagú festéket használ. Többször ki is hangsúlyozza, hogy nem kell sok belőle, és szivacs helyett ecsettel érdemes finoman beütögetni a bőrbe, hogy láthatatlan legyen a végeredmény. Tanuld el tőle a fortélyokat!

  • Megosztás:
hirdetés