A szem alatti sötét karikák sok nő számára megnehezítik a sminkelést, pedig rengeteg trükk felmerült már azzal kapcsolatban, hogyan lehet pusztán korrektor segítségével láthatatlanná tenni a zavaró pandafoltokat. Nem a vastag festékréteg a megoldás!

hirdetés

Egyeseknél genetikai hajlam áll a szemkörnyéki pandafoltok hátterében, ez a sok esetben zavaró esztétikai probléma pedig igencsak felerősödhet a kor előrehaladtával, míg másoknál csak időszakonként jelentkeznek a sötét karikák, életmódbeli tényezők, bőrápolási hiányosságok és fáradtság hatására.

Bár az arcápolási kozmetikumok és a professzionális bőrkezelések terén is akadnak lehetőségek a helyzet javítására, vagy épp megszüntetésére, ez általában hosszadalmas folyamat, avagy nem lehet azonnali eredményre számítani. Sokat számít a megelőzés is – amennyiben életmódbeli szokások okozzák a szemek alatt húzódó sötét pacát –, de bármennyire is törekszünk sok vizet inni, vagy kellően kipihenni magunkat, az élet sajnos nem úgy működik, hogy mindig frissen és fitten, nett állapotban ébred az ember lánya.

Ilyenkor jól jön egy korrektor, ami optimális esetben szép fedést biztosít a szem alatti sötét karikák számára, de ahogy a kence állaga, színe, minősége sem lényegtelen, úgy a felkenésének módja is számít. A túlmázolt, maszkszerű hatás, illetve az arcmimikától berepedezett vastag festékréteg nem nyújt szép látványt, ezért célszerűbb a „kevesebb több” elvét követni, a megfelelő trükközéssel.

Láthatatlanná válnak a szem alatti sötét karikák, ha így kerül fel a korrektor

Kis mennyiségben is felvihető úgy a korrektor, hogy rafináltan felfrissítse a szemkörnyék területét, és ne tűnjenek át rajta a szem alatti sötét karikák. Az alábbi videóban láthatod a helyes technikát.

A felvételen nincsenek filterek, és a negyven év feletti Sandra Goelz sötét szemkörnyéke sem kamu, valós sötét karikákat láthatsz a sminktrükk bemutatása közben.

A sminkes krémes textúrájú korrektort alkalmaz a szemei alatt, de a trükk titka inkább abban rejlik, hogy két tónussal dolgozik. A sötétebb árnyalatot, amely közelebb áll a bőrtónusához, ecsettel lapogatja rá a finom bőrfelszínre, hogy elfedje a sötét árkokat. A világosabb színnel úgymond tágra nyitja, illetve felfrissíti a szemeit. Két helyen, az orr és a külső szemzug alatt világosítja meg vele a bőrt, így sokkal üdébbnek tűnik a tekintete. A finom szőrű, vastagabb ecsettel összekeveri az árnyalatokat, elmossa a korrektor felkenésének élét, majd az ujjával tökéletesíti az eredményt.

Valóban, az arc teljes megjelenésére hatással van ez a pár mozdulatból álló sminktrükk, amivel még a sietős reggeleken is könnyű megbirkózni. Lesd el, hogyan használja az ecsetet és a korrektort a tapasztalt sminkes, aki régóta küzd a szem alatti sötét karikák problémájával. A videóit elnézve, a probléma nem is jó szó, hiszen a sötét árkok semmilyen módon nem akadályozzák abban, hogy üde, gyönyörű sminket készítsen magának.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés