Egy profi sminkes hívja fel a figyelmet arra, hogy egy aprócska változtatással mennyivel jobb eredményt érhetünk el az alapozónkkal.

A zsíros T-vonalon csúszkálhat, míg száraz bőrön a ráncokban gyűlhet össze az alapozó. Egyik sem szép látvány, ezért a sminket folyton igazgatni, javítgatni kell a nap folyamán, ami nem igazán támogatja a magabiztos megjelenést.

Sokan túlzásba esnek az alapozással, pedig nemcsak egy kiló festék felpakolásával érhető el, hogy a smink jó fedést biztosítson. Wayne Goss, profi sminkes bebizonyítja, hogy néhány egyszerű lépés elegendő a tökéletes alapozáshoz.

Először hidratálót visz fel az arcára, amit attól függően, hogy mennyire zsíros vagy száraz a bőrünk, egy kevéske primerrel és napvédő krémmel is keverhetünk. Az áttetsző porpúdert rendeltetése szerint az alapozó fölé ajánlott feltenni, ám a sminkes kitapasztalta, hogy sokkal tartósabbá teszi a sminket, ha rögtön a hidratált bőrfelületre visszük fel, egy puha ecsettel.

Erre kerül fel a folyékony alapozó. Ha olajos a bőrünk, erősítsünk rá a sminkalapra még egy kis áttetsző porral a T-zónában, majd egy leheletnyi pirosítóval tegyük természetesebbé a matt hatású festékréteget.

  • Megosztás:
hirdetés