Egy-két gyorsan és könnyen alkalmazható sminktrükk igazán jól jön 50 év felett, még akkor is, ha csak ritkán kell előhúzni őket a tarsolyból. A korrektor például sokak neszesszerében megtalálható, és nem csak a bőrhibák elfedésére lehet használni, hanem az optikai liftinghatás éppúgy elérhető a segítségével.

hirdetés

A sminkre sokan maszkként tekintenek, pedig nem feltétlenül ellensége a természetességnek. Az erős kontúrozással szemben számos olyan technika létezik, amely apró kis korrekcióival nem változtatja meg, és legfőképpen nem torzítja, ferdíti el a valóságot. Épp csak kipihentebb megjelenést biztosít, amikor rosszabb passzban van az ember, de mindezt nem az arcbőr rejtegetésével éri el.

Az optikai csalás lehet nagyon finom, túlmázolt hatás nélkül, vagyis nem kell hozzá egy vakolatnyi festékréteg. A legtöbb nő ötven felett már megtapasztalja, hogy a fáradtság egyre látványosabb nyomokat hagy a bőrén, sőt, felerősíti az arc egyenetlenségeit. Az itt-ott fellazult kontúrok, a szem- és szájzugok alig észlelhető megereszkedései sokkal határozottabbá válnak a stresszesebb, pörgős napokon. Kipihent állapotban nem olyan feltűnőek ezek a részletek, de ugyebár nem mindig lehet csúcson az energiaszintünk, és ezt sajnos a bőrünk is tükrözi.

Kép: Getty Images.

 

Nyilván bármely életszakaszban ronthat a megjelenés fényén a fáradtság, de harminc alatt még gyorsabban regenerálódik a bőr és a kontúrok feszesebbek, így nem annyira hivalkodóak a stressz és a kimerültség nyomai. Pusztán a smink nyilván nem oldja meg a problémát, de olykor segíthet frissebbé, üdévé varázsolni a küllemet.

Néhány rafinált sminktrükk már elfér a tarsolyban ötven év felett, pláne, ha gyors és egyszerű technikákról van szó, amelyekhez nem szükségesek sminkmesteri képességek. A korrektor például nem csak a sötét szem alatti karikák elkendőzésére, illetve az apró bőrhibák halványítására jó, a liftinghatás elérésében úgyszintén nagy segítséget jelenthet.

Egyszerű sminktrükk, amihez csak egy korrektor kell: finom hatása aranyat ér 50 felett

A kontúrvonalak idővel fellazulnak, ami abszolút természetes, vagyis a sminktrükkök nem arra valók, hogy bárki álarc mögé bújjon, és ne tudjon kibékülni azzal, hogy a korral együtt bizony a bőr szerkezete és az arc is változáson megy keresztül. Az önelfogadás és az, hogy szeretünk jó formában mutatkozni, abszolút összefér, tulajdonképpen az arckezelések is arra valók, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, amikor önmagunk üdébb változatával szembesülünk a tükörben.

Bár a korrektor nem képes ugyanazt a hatást nyújtani, de finoman alkalmazva felfrissíti a megjelenést. David Francés sminkes és kozmetikai szakember Leticia Salinero fotós arcán mutatja meg, hogy néhány apró trükk bevetésével milyen gyorsan eltüntethetők a fáradtság nyomai. A kontúrvonalak feszesebbnek tűnnek, a bőr teltebb, egyenletesebb hatást kelt, mint amikor kipiheni magát az ember.

Csak az arc egyik felére vitte fel a sminket, ami meglehetősen szolid, hiszen natúr árnyalatokból és leheletnyi festékből áll, nem fedi el teljesen a bőr textúráját, optikailag mégis lágyítja azt. Három kritikus területre kerül fel a korrektor, a külső szemzug, a nasolabiális redő, valamint az állkapocs vonala mentén.

A legjobb, ha a bőrtónustól épp csak hajszálnyit világosabb a kozmetikum, ezáltal észrevétlenül beleolvad az arc árnyalataiba. Hiszen nem kiemelés, hanem derítés, lágyítás a cél, ami optikailag feljebb húzza a kontúrvonalakat. A különbség jól látható a videón, a szigorúbb vonások finomodtak a sminktrükk hatására.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés