Ez a sminktrükk egyszerű és praktikus, a szem alatti karikák egy pillanat alatt eltűnnek, ha jól csinálod. Imádni fogod, ha nem bírod az erős sminket, vagy szívesen hanyagolod nyáron a teljes makeupot!

hirdetés

Vannak, akik egyáltalán nem bírják a sminket, nemhogy az erős tónusokat. Sokan kifejezetten kerülik az alapozó használatát, úgy érzik, hogy még a könnyed állagú verziók is teljesen elzárják a pórusaikat, a kence gyakorlatilag maszkként feszül a bőrükön. Előfordul azonban, hogy az ember lánya nyúzott ábrázattal ébred, és muszáj fellendíteni a megjelenést, hogy frissebbnek, üdébbnek hasson.

Nem csupán az aktuális események miatt válhat égetővé egy frissítő, natúr smink. Bármilyen hihetetlenül hangzik, egy finom makeup még a magabiztosságra is hatással van, ugyanis minden nő szereti szépnek látni magát a tükörben. Nem kell órákig készülődni a tükör előtt ahhoz, hogy az eredmény kellőképpen felturbózza a vonzerőt.

 

Egyszerű sminktrükk szem alatti karikák ellen

A legtöbbeknek nem feltétlenül a bőrhibák és a pattanások okoznak problémát. A rohanó hétköznapok során aligha van idő pihentető, kielégítő alvásra, a fáradtság pedig látható nyomot hagy az arcon. A sötét, szem alatti karikák sajnos csúnyán lerombolják a ragyogó összhatást, ezért célszerű valamilyen módon korrigálni a szemkörnyék területét.

 

Nem feltétlenül kell két réteg alapozót felvinni, hogy a karikák eltűnjenek, sőt, semmiféle szemfestékre vagy kontúrozásra nincs szükség ahhoz, hogy igazán üde és friss legyen a tekintet. Ezt a trükköt még az is imádni fogja, aki egyébként abszolút elzárkózik a sminkeléstől. Csak egy kis korrektor kell a szemek alá, s máris éberebb, vonzóbb lesz az arc.

Az azonban cseppet sem mindegy, hogy a korrektort hogyan viszed fel, pláne akkor, ha nem kerül rá a későbbiekben egy réteg alapozó, illetve más sminktermék sem. Egyrészt, mert önmagában igencsak feltűnő lehet, ha csupán a szemek alatt van egy kis makeup, máshol pedig a bőr természetes tónusa virít. Másrészt, nem csupán a szemek alá célszerű felkenni egy a színezett kencét. Habár alapvetően mindenki a szem alatt húzódó sötét foltokat tartja esztétikailag zavarónak, a szemzug, illetve a felső szemhéj is sötétebbé válik ilyenkor.

A videóban látható technika egyszerű és teljeskörűen felfrissíti a megjelenést. Az sem gond, ha nem használsz más sminkterméket az arcodon, önmagában is megállja a helyét. A vlogger csupán a fél arcán vetette be a trükköt, így a különbség valóban szemmel látható.

A sötétebb nyári bőrtónust azonban figyelembe kell venni a korrektor kiválasztásakor, ahogy a kozmetikum állaga sem mindegy. Bár a fedőképesség fontos, erre a célra megfelelhetnek a színezett szemkörnyékápolók is, melyek egyszerre nyújtanak fedést, miközben hatóanyagaikkal felfrissítik a szemkörnyéket. Jól eldolgozható formulát válassz, amely nem ül meg a szem alatti bőrredőkben.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés