A tökéletes makeup elkészítésének technikája abszolút relatív, ugyanis mindenkinek más mutat igazán jól az arcbőrén. A legtöbben az évek során kialakítanak egy jól bevált rutint. A hölgyek pontosan tudják, hogy mik azok a kencék és lépések, amelyek szükségesek a csinos, finom smink elkészítéséhez, ám negyven év felett már nem árt kicsit újragondolni a procedúra lépéseit. A bőr állapota, a megjelenés szép lassan változik az évek múlásával. Ebből adódóan az arc teljesen más technikát, illetve kozmetikumokat igényelhet, mint a harmincas évek elején. Íme néhány dolog, amire célszerű figyelni, ha elkerülnéd az öregítő, fáradt hatást.

hirdetés

Tökéletes smink 40 felett

Egy jó smink képes feljavítani a bőr megjelenését. Nem csupán a ráncokra, mélyebb barázdákra gondolunk, a fáradt, nyúzott bőrképet is képes látványosan felfrissíteni. A legtöbb nő szép lassan kialakít magának egy tökéletes rutint, a megfelelő kozmetikumokkal. Ahogy telnek az évek, a lépések elavulttá válhatnak, ugyanis a bőr állapota, valamint az igénye folyamatosan változik.

Ami eleinte bevált, lehet, hogy negyven év felett már nem lesz alkalmas az üdítő, friss kisugárzást eredményező látvány eléréséhez, a smink inkább öregíti, fáradtnak mutatja az ábrázatot. Ilyenkor célszerű kissé átalakítani a szokásokat. Nagyon apró részleteken csúszhat el az eredmény. Ez a vlogger azonban videóban mutatja be, hogy mik azok a lépések, amelyekre fokozottan ügyelni kell.

Az a legjobb ebben a videóban, hogy az arcának egyik felét a helyes, míg a másik felét a helytelen technikával sminkeli, így a végén láthatóvá válik, hogy mennyit jelent a megfelelő módszer.

 

Ezekre célszerű figyelni

A primer használata nem csupán bizonyos kor felett ajánlott, ám amikor megjelennek az első finom barázdák, még inkább célszerű bevetni a jolly joker elemet. Vannak olyan bázistermékek, amelyek textúrájuknak köszönhetően feltöltik a redőket, így az alapozó nem tud megülni a ráncok mélyén. Az arcbőr szerkezete ettől feszesnek, egyenletesnek hat, ami pedig óriási hatással van a megjelenésre. Éppen ezért a primer elhagyása nem tanácsos, különösen negyven- és ötvenéves kor felett.

Az alapozó kiválasztásánál szintén át kell gondolni, hogy a terméknek milyen kritériumoknak kell megfelelnie, milyen igényei vannak a hámrétegnek. Az idő múlásával a bőr egyre szárazabbá válik, éppen ezért a korábban bevált mattító hatású alapozók nem biztos, hogy ugyanazt az üde, friss hatást keltik majd. Az alapozó színét illetően szintén történhet változás, ugyanis a túlzottan világos kencék sápadt, vérszegény, fáradt megjelenést kölcsönözhetnek. Nem csupán az arcbőr tónusa az, amihez passzolnia kell az alapozónak, a dekoltázs árnyalatát éppúgy figyelembe kell venni.

 

A szemöldök kiemelése szintén ominózus pontja a tökéletes, finom smink elkészítésének. Meg kell találni az arany középutat ahhoz, hogy tágra nyissa, fókuszba helyezze a tekintetet, és még csak véletlenül se szorítsa háttérbe a ragyogó szemeket. A túlzottan erős, vastag és harsány szemöldökvonal abszolút magára hívja fel a figyelmet, amitől az ábrázat fáradtnak, de akár mesterkéltnek is tűnhet. Célszerű természetes, mégis markáns vonalat húzni, de csak finoman felerősíteni a szálak seprűs hatását.

A szemfestékkel nem kell finomkodni. Sokan a smink elkészítésénél mellőzik a melegebb, sötétebb tónusokat a szemkörnyéken. Attól tartanak, hogy ettől öregítő hatást kelt majd az eredmény. A fáradt tekintet helyett azonban liftinghatással bír a megfelelő árnyalás. A szem alatti részen valóban célszerű finoman bánni a satírozással, a szemhéjak bőven elbírják a füstös festést.

A kontúrozástól sokan irtóznak, ugyanis a túltolt árnyalás és világosítás művi, mesterkélt hatást eredményezhet. Ennek ellenére nem lehet elmenni azon tény mellett, hogy a jó helyre felvitt kontúrvonalak látványosan megemelik az arcvonásokat, friss és üde megjelenést kölcsönöznek. Csupán a megfelelő technikát és bronzosítót kell megtalálni hozzá, akkor elkerülhető a csíkos, durva hatású bőrkép, amely inkább öregebbnek, semmint frissebbnek tűnik.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés