A hajsütővas használatával sajnos az egészséges haj is töredezetté válhat, az általa készült loknik pedig könnyen kirugóznak. Napjainkban azonban már számos olyan módszer létezik, amely hőhatás nélkül pöndöríti be a tincseket. A konyhai alufóliával létrehozott göndör frizura például természetes és dús hatást kelt.

hirdetés

 

Habár könnyű hajsütővel néhány göndör fürtöt kanyarítani a hajunkba, a besütött loknik nem mindig bizonyulnak tartósnak. Gyakran órák alatt szénaboglyává válnak a szépen megformált csigák. Mindemellett, a gyakran vagy rendszeresen alkalmazott magas hőhatás nem tesz jót a szálaknak, mert könnyen kiszáradhatnak és sprőddé válhatnak. Ezért a megfelelő ápolás elengedhetetlen.

A hullámok rögzítésére használt hajlakk parókaszerű hatást kelt, ha túlzásba esik vele az ember lánya, így érdemes olyan módszert kifundálni a haj ondolálására, amely kíméletesen bánik a sérülékeny tincsekkel. Bár kellő odafigyeléssel a hajsütő és a hajvasaló sem okoz galibát, megesik, hogy nincs idő reggel ilyen ketyerékkel szöszmötölni.

 

Ilyenkor nem árt előrelátónak lenni, és már este megalapozni a másnapi frizurakreációt. Ha nem szeretsz hajcsavarókkal aludni, kipróbálhatod az alufóliás hajgöndörítést, ami pofonegyszerűen működik, és bármikor elsüthető akkor is, ha nincs kéznél semmilyen eszköz, amivel loknikat készíthetnél magadnak. Ha éjszakára lazán lekötöd kendővel, nem fognak kibomlani a rögtönzött csavarók, és kényelmesen pihenhetsz.

Dús hatású göndör frizura alufóliával

A hőhatás nélküli göndörítésekkel gyönyörű, selymesen lágy loknikat nyerhetsz. Egy-egy megoldás talán különösnek tűnhet, azonban ezeknek a technikáknak a megbízhatóságát már számtalan videó támasztja alá az interneten. Egyes praktikák egyedi kellékek beszerzését igénylik, míg másokhoz fillérekből hozzá lehet jutni. Az konyhai alufólia használata utóbbihoz tartozik. A legtöbb háztartásban van egy guriga, más esetben pedig könnyen be lehet szerezni a legközelebbi boltból.

A göndör fürtök elkészítéséhez hosszabb rudakat kell formázni az alufóliából, majd feltekerni rá a tincseket. Zárómozzanatként, a rögtönzött hajcsavarók végét visszahajtva fixáld le az alufóliát, hogy ne csússzanak le róla a szálak.

Ha így szárad meg a hajkoronád, sokkal rugalmasabb hullámok születnek belőle, mint a hajsütős megoldással. Ezáltal dúsabb hatást kelt a frizura, és így gyakran tartósabbnak bizonyulnak a fürtök, mint amikor hőhatással készülnek. Reggel, kibontás után dús és vastag loknikat kapunk, melyek egészséges hatást keltenek. Mivel a haj egy egész éjszakát állt feltekerve, így akár több napig is kitarthat a gyönyörű frizura, ha nem túl párás a levegő.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás: