Az egyenes haj továbbra is töretlen népszerűségnek örvend, viszont a nem megfelelően kivasalt haj azon túl, hogy nem lesz tartós, még egészségtelenné is válik. Most megmutatjuk azokat a tippeket, amelyeket érdemes betartani a gyönyörű vasalt haj érdekében.

hirdetés

A legfontosabb, hogy figyelj oda a haj egészségére, így soha ne vasald túl gyakran és magas hőmérsékleten. Vékony szálú hajat csak a legalacsonyabb hőfokon javasolt vasalni. A vasalt hajat megfelelő termékekkel kell ápolni, erre kitűnő a kókuszolaj. Egy héten egyszer használd a kókuszolajat pakolásként a hajon, majd mosd ki. Már pár hét után látványos lesz az eredmény, mert a hajszerkezet sokkal egészségesebb lesz.

A vasalt haj ápolásának aranyszabályai: egészséges és egyenes haj

  • Csak teljesen száraz hajat szabad vasalni, mivel a vizes hajat a hajvasaló leégetheti. A legjobb, ha a hajmosás este történik, és csak másnap kerül sor a vasalásra, így a haj biztosan megszárad.
  • Nem szabad a hajat törölközővel dörzsölni, elég csak áttörölni. A hajszárításra is figyelni kell: vékony szálú hajat nyugodtan lehet hagyni a levegőn megszáradni, csak a vastag szálú tincseket kell hajszárítóval szárítani.
  • Megfelelő hővédő: kerülni kell az olajos hővédőket, mivel ezekkel nem lesz olyan tartós a vasalt haj.
  • Tűzd fel: válaszd szét szekciókra a frizurád,  és mindig csak egy kis rész legyen leengedve, elsőként a haj alsó részével kezdj.
  • Fésű a hajvasaláshoz: egy sűrű sörtéjű fésűvel, folyamatosan fésüld a hajat a hajvasaló előtt, így szebb lesz az eredmény.
  • Fentről lefelé: mindig a hajtövektől kell elkezdeni a vasalást egészen a hajvégekig, mert így lesz a legszebb az eredmény. Sose kezdd a haj közepétől, mert akkor nem lesz tartós.

Az alábbi videó segíthet a helyes technika elsajátításában.

 

Nyitókép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés