Az esős időjárás nem kedvez a szépen megformázott frizurának, a gondosan elkészített hajviselet pillanatok alatt tönkremehet. A nyirkos pára sem tesz jót a kinézetnek, hiszen a tincsek ilyenkor is begöndörödhetnek vagy kiegyenesedhetnek. Ezt a bosszantó problémát segítenek orvosolni a Sexy Hair termékei, amelyeket alaposan leteszteltünk!

A tökéletes frizura elkészítése sok macerával jár, ám hiába a kézügyesség vagy a megfelelő eszközök, ha az időjárás nem kedvez a gondosan beszárított hajkoronának. A nyirkos, csapadékos napokon az egyenesre vasalt vagy loknikba göndörített tincsek hamar elveszíthetik a tartásukat. A fáradságos munkával belőtt séró könnyedén szálkás, szöszös, tartás nélküli lobonccá válhat. Ezzel a problémával veszi fel a kesztyűt a Sexy Hair Weather Proof készítménye, amelynek köszönhetően egész nap élvezhetjük a mutatós hajviseletünket.

A Sexy Hair gyorsan fejlődő márka, amelynek termékei méltán örvendenek nagy népszerűségnek az USA-ban. Már a világ hatvan országban jelen van, és számos szerződött szalonban találkozhatunk a készítményekkel. A termékkínálat hatalmas, így mindenki megtalálhatja a hajtípusának megfelelő ápolót. Kifejezetten szimpatikus, hogy külön gondoltak a szőke vagy göndör hajjal rendelkező hölgyekre, hiszen az egyes hajtípusok sokszor eltérő formulákat igényelnek.

Viszlát szöszös haj!

Az évek során számos készüléket és készítményt kipróbáltam, amelyek megkönnyítik a hajformázást. Hosszú, dús hajam van, ami hajlamos a hullámosodásra, ám szerencsétlenségemre, ezek nem szabályos göndör loknik. Így marad a hajvasalás vagy a hajgöndörítés. Mivel évek óta festetem a hajam, ezért megpróbálom minimalizálni a hőkezelést igénylő eljárásokat. A tükörsima frizurát a laza hullámok váltották fel, amelyeknek az elkészítése nem igényel sok időt, és sokszor elég csak minden második nap használnom a masinát.

Az elmúlt években a párás, esős idő lett az ősellenségem: gyakran előfordult, hogy mire megérkeztem a munkahelyemre, már semmi sem maradt a göndör hajkoronámból. A babahajaim az égnek álltak, és a tincseim is kiegyenesedtek. Ha pedig reggel hajlakkal fixáltam, akkor az időjárás hatására biztos, hogy ragacsossá vált az egész. A hirtelen hőmérséklet-változás szintén rajta hagyja a lenyomatát a frizurámon, így a téli időszakban egyaránt szükségem van a kiemelt védelemre, amit a Weather Proof tökéletes ellát.

Elképesztően izgatott voltam, amikor megkaptam a Sexy Hair csomagját, és alig vártam, hogy letesztelhessem a spray-t. A termék lényege, hogy egy különleges védőpajzzsal vonja be a hajszálakat, így azok sokkal ellenállóbbak lesznek a nedvességgel és a párával szemben.

Rendszeresen használok hővédő terméket, ezért elsőként azzal kezdtem, majd a szokásos módon csinos kis loknikba rendeztem a frizurámat. A sokszor ragacsos, túlságosan művi hajérzet miatt, nem vagyok a hajlakk híve, így ez a lépes most kimaradt. Formázás után egyszerűen csak befújtam a Weather Prooffal a frizurámat. Az idő az első tesztnapon sem volt a legjobb barátom, mivel kifejezetten nyirkos, csapadékos napot sikerült kiválasztanom a városi sétámhoz.

Bár az időjárás nem volt kegyes a frizurámhoz, a Weather Proof hősiesen megvédte a göndör fürtjeimet. A loknik egész nap megőrizték formájukat, nem nyúltak el, és nem egyenesedtek ki a szeles-esős idő hatására. Ez nagyon meglepett, hiszen még hajlakkot sem használtam. Azóta többször alkalmaztam már a készítményt, és nálam minden alkalommal ötösre vizsgázott. Tartottam a gyorsan zsírosodástól, ám a tesztidőszak alatt nem kellett gyakrabban hajat mosnom. Maximálisan elégedett vagyok a Sexy Hair termékével, és biztos, hogy továbbra is használni fogom.

Jobb tartás és rövidebb száradási idő

A másik termék, amelyet tesztelésre kaptam a Sexy Hair Hot Sexy Hair családjába tartozó Flash Me színvédő beszárító permet. Kifejezetten beszárításhoz ajánlott, mivel lerövidíti a szárítási időt, miközben dúsítja, rögzíti a formát. A festett haj sem jelent számára problémát, és az UV-fényszűrő-képessége védi a tincseket a kifakulástól.

A permetet szárítás előtt fújtam a nedves hajamra, majd egyszerűen átfésültem, hogy mindenhol egyenletes legyen, és elkezdtem a szárítást. Ez a folyamat nálam legtöbbször sok időt vesz igénybe, így mondhatni, nem a kedvencem. Ám a Vivid Memory jelentősen lerövidítette a szükséges időt. A frizurámat nem nehezítette el, és valóban jobb tartása lett. A hajtöveimnél a szálak megemelkedtek, így összességében a frizurám dúsabb hatást keltett. Más hajpermetekkel ellentétben, nem zsírosodott tőle hamarabb a loboncom. Kellemes illata van, így már ezért is megéri rendszeresen használni.

A Sexy Hair termékei nem csak ígéretekkel kecsegtetnek, a teszt során ugyanis többször bebizonyosodott számomra, hogy valóban sokkal tartósabbá teszik a frizurát. A hajformázók a Mia Usa American Beauty Boutique üzleteiben – a Westend földszintjén és a Marina Parton – vásárolhatóak meg, illetve a webshopjukon keresztül is megrendelhetőek. A Weather Proof párataszító hajsprayt 4534 forintért kaparinthatod meg, míg a Vivid Memory beszárító permet 4373 forintért lehet a tiéd.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben: Retikül. 

  • Megosztás:
hirdetés