Az otthoni hajvágás rizikós, kétesélyes művelet, melynek a precíz szaktudást és rutint követelő fokozataira senkit sem buzdítunk. Ám ez a divatos frufru nem igényel különösebb kézügyességet és szakmai fortélyokat, ráadásul pár nyisszantással kialakítható a hosszabb tincsekből. Ezt az apró fazonfrissítést fodrász nélkül is megoldhatod.

A függönyfrufru leghíresebb megszállottja Brigitte Bardot, aki a hatvanas években tette népszerűvé ezt a lépcsőzetes, két oldalra fésült fazont. Azóta számos alkalommal visszacsalogatta a divat, például idén újra fénykorát éli ez a nőiesen laza hajviselet.

A legnagyobb előnye az, hogy a nagyon rövid frizuráktól eltekintve, szinte bármilyen fazontípusba beépíthető, ráadásul nem kell szigorúan a szemöldök vonaláig érnie, lehet jóval hosszabb, hiszen az arc keretezése a cél.

Ez a frufru a legnépszerűbb a szezonban: fodrász nélkül is pofonegyszerűen összedobod

Bármennyire egyszerű feladatnak tűnik, a frufruvágás általában tele van buktatókkal, amiken rendszerint elhasal a laikus próbálkozó. Először is nehéz homlokba fésült hajjal lekövetni, mit csinál a kéz, a tükör ily módon nem jelent nagy segítséget. Másodszor pedig, könnyen megszalad az olló, a precíz igazgatásnak pedig gyakran ultrarövid homlokbajusz lesz az eredménye.

Mindezek a veszélyek nem fenyegetnek a hosszú fazonú függönyfrufru kialakításakor, ráadásul spéci fodrászollóra sincs szükség hozzá. Mivel ez a tépett hatású fazon nem mutat jól szabályos, éles vágásokkal, jobb, ha az ollót kézi borotvára cseréled. Nem kell megijedni, ha elég éles, a legkevésbé sem kaszabolja össze a hajat. A lényege a réteges, lépcsőzetes hatás, amire feltétlenül szükség van, ha kifelé szeretnéd szárítani a két oldalra fésült tincseket, mert így jobban megtartják a loknikat.

 

Ez a frufru abban is különbözik a többitől, hogy nem a fejtetőről kell leválasztanod háromszög alakban, hanem a homlokodtól, illetve a halántékodtól érdemes lefésülni néhány kósza fürtöt, mindezt úgy, hogy középen van elválasztva a hajad. A loboncod többi részét egyszerűen fogd össze hátul, hogy ne zavarjon be a képbe.

Azután enyhén nedvesítsd meg a tincseket, és laza, tompa vágással alakítsd ki a lépcsőzetes függönyfrufrut. A homlokból induló szálak rövidebbek, a halántékot keretezők pedig hosszabbak lesznek, ezáltal szép keretet adnak az arcnak.

Szárítsd be úgy a tincseket, hogy kifelé-befelé kunkorodjanak a rendezetlen szálak, így sokkal dúsabbnak mutatják még a vékony szálú hajkoronát is.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés