Éppúgy, ahogy a hatvanas-hetvenes években, a frufru ma is szexepilnek számít, már amennyiben a fazonja összhangban áll a frizurával, illetve stílusában jól passzol a nőhöz, aki viseli.

A mai frizuradivat is azt vallja, hogy egy szexi frufru fokozhatja a vonzerőt, vagyis a megjelenés különleges fűszere lehet. Akár hosszú, akár rövid hajhoz választják, sejtelmes, vagy éppen figyelemfelkeltő keretet ad a tekintetnek.

Legyen szó ritkás és tépett, vagy egyenesen vágott, tömör, esetleg hanyagul oldalra sepert frufruról, a lényeg ugyanaz: egy jól megválasztott fazon nemcsak a frizurát, és az arcot, hanem az apró részletekből felépített stílust is megváltoztatja.

A frufrutrendek ma éppúgy változatos inspirációval szolgálnak, mint a hatvanas-hetvenes években, amikor az alábbi ikonikus fazonkialakítások beírták magukat a frizuratörténelembe. Feledhetetlen frufruvariációkat mutatunk, melyek a mai divatban is megállják a helyüket.

6 nőies frufru, amiért ma is megőrül a divat

Az angyali arcú, svéd származású angol színésznő, Britt Ekland akkor robbant be a köztudatba, amikor 1974-ben Bond-lányt alakított, Az aranypisztolyos című filmben.

Ritkásra szedett, pajkos frufruját ma is gyakran visszaidézi a divat.

Marianne Faithfull brit énekesnő, dalszerző és színésznő, a hatvanas években kezdte pályafutását, amikor minden idők legbájosabb frufrus frizurái hódítottak.

Jane Birkin brit énekesnő és színésznő nemcsak a hatvanas-hetvenes évek divatját hódította meg függönyszerű frufrujával, hiszen a mai napig sok nőt inspirál az általa választott frizurafazon.

Françoise Hardy francia énekesnő és színésznő a hatvanas évek óta a zenei élet egyik meghatározó alakja, ugyanakkor feledhetetlen divatikon. Sokak számára ma is ő testesíti meg a laza, de végtelenül nőies, minden mesterkéltségtől mentes francia stílust, mellyel jellegzetes, frufrus hajviselete is összeforrt.

Brigitte Bardot a hatvanas évek egyik legnépszerűbb színésznője és szexszimbóluma volt, akinek kusza, rendezetlen frufrujáért ma is rajonganak a nők.

Audrey Hepburn kislányos, jól fésült tömör frufruja a klasszikus szépség jelképévé vált. A törékeny színésznő a nőies báj és kellem megtestesült ikonjaként vonult be a film- és divattörténelembe, melyre a mai napig nagy hatást gyakorol.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés