A frufru azonnal változatossá és újszerűvé tudja tenni a frizurát, ugyanakkor nagy hátránya, hogy hamar lenő, így pár hetente biztosan elkel rajta az igazítás. A mostani helyzetben ez a rutinlépés nem könnyű feladat, így nem árt, ha tudja az ember, hogyan pofozhatja helyre saját maga a lenőtt tincseket.

hirdetés

Egyszerű frufruigazítás otthon

Nyilván biztosabb kezek között van a frufru szakavatott fodrász kezei között, ám mivel a koronavírus miatt nem kifejezetten ajánlott a szalon látogatása, sokan rákényszerülhetnek, hogy otthon oldják meg a feladatot.

A dolog nem olyan bonyolult és viszonylag biztonságos végeredményt ad, ráadásul, ha mégsem sikerül elsőre, van ideje megnőni a következő profi hajvágásig. Az alábbi videóban egy könnyen nyomon követhető technikát láthatsz, amihez néhány hajcsat és egy éles olló szükséges.

A videó készítője azt tanácsolja, száraz hajon kezdj neki a műveletnek, így elkerülhető, hogy többet vágj le a kelleténél. Első lépésként válaszd el a frufrut a hajad többi részétől, amit tűzz is hátra, hogy a vágás során ne akadjon a kézbe a kelleténél több tincs.

Ha van, a frufrut keretező oldalsó, hosszabb tincseket is tűzd el, és kezdd a vágást középen. Ám ahelyett, hogy vízszintesen nyisszantanád le, függőleges, apró mozdulatokkal vágj, így sokkal jobban tudod irányítani a kezedet, és nagyobb valószínűséggel fog a frufru úgy sikerülni, ahogy akarod. Ráadásul így a hajvégeket is már egyből elpuhítod.

Ha középen kész vagy, mehetsz az oldalsó tincsekre, végül engedd ki a hajad, hogy egészben is lásd az eredményt. És voilá, már kész is a frufruigazítás.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás: