Érdemes olykor visszanyúlni az időben egy kis inspirációért, amikor lelapul, vagy sehogy sem áll a frizura. A hatvanas évek hajdivatja például, mesteri szintre emelte az optikai csalást, hiszen hiába tűnik úgy a fennmaradt fotókon, akkoriban sem rendelkezett minden nő dús, vastag szálú tincsekkel. Ez a bájosan nőies, retró hajviselet tartást ad az erőtlen szálaknak, a mai eszközöknek hála, pedig igazán pofonegyszerű elkészíteni.

hirdetés

Idén nem csak a ruhafazonok, hanem a frizurák terén is visszakacsintgat a divat a hatvanas évekbe. A klasszikus darabok után, most örökzöld hajformázási technikákat porol le, melyek az akkori trendek rendje és módja szerint, kissé felturbózzák a hajtömeget. Ezt nem csak tupírral és tömérdek hajlakkal érheti el az ember lánya, hiszen ma már sokkal jobb eszközök vannak a tarsolyunkban, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk a lehető legkülönlegesebbet kihozni a hajunkból.

A hatvanas évek a hajcsavarók korszaka volt, ám főként a hajvégek kerültek ondolálásra. A beszárítással is a lágy loknik elérése volt a cél, mint például a kifelé szárított tincsek esetében. Ilyenkor a hajtöveket tupírral emelték meg hátul, de a félcopf úgyszintén népszerű hatáselem volt, ami egyszerre kölcsönzött kislányos bájt, és magabiztos nőiességet viselőjének. Catherine Deneuve is szívesen fésülte loknis félcopfba aranyszőke haját, sőt, olykor masnival, kendővel, vagy szalaggal bolondította meg divatos frizuráját.

Nem hiába volt a nők kedvence ez a retró, loknis frizura: megújul tőle a vékony szálú haj

Nem hiába imádták a nők a kifelé kunkorodó hullámokat, melyek megemelték, és optikailag vastagabbnak láttatták a hajvégeket. Az egész frizura dúsabbnak, tömöttebbnek tűnt tőle, ráadásul lágy eséssel ajándékozta meg a szögegyenes tincseket. A fejtetőre igazított lófarok szintén megnövelte a volument, és bohókássá, romantikussá tette a megjelenést.

Félhosszú hajból a legkönnyebb kivitelezni ezt a hajviseletet, amihez csak szárító és hajvasaló eszközre lesz szükséged. A friss tincsek lágyabbak, ezért szebb lesz a végeredmény, ha hajmosás után dobod össze a frizurát. Először szárítsd meg a loboncodat, majd elöl, a homlokodnál válassz le két vastagabb tincset, azután fésüld hátra a maradékot, és a fejtetőn készíts egy csinos kis copfot.

 

Az leválasztott részeket hajvasalóval formázd úgy, hogy lágy ívben kövessék az arc vonalát. Majd két-háromujjnyi szekciókra osztva a frizurát, hajvasaló segítségével göndörítsd kifelé a hajvégeket.

Amikor körbeértél, válassz le néhány szálat a lófarokból, tekerd körbe a hajgumin, hogy elrejtse, végül hullámcsattal rögzítsd. A copf végeit befelé süsd be, ettől fog igazán dúsnak tűnni. Az extra hatás érdekében kicsit fel is tupírozhatod a hajtöveket.

Kiemelt kép: Kirstin Sinclair/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés