A rövid haj éppúgy nőies tud lenni, mint egy hosszabb frizura, ám a fazon kiválasztásakor felmerülhet pár hibalehetőség, ezért sok nő fél meglépni a drasztikus váltást. Az alábbi nők nem csak a száraz, töredezett végű tincseiktől szabadultak meg, hanem egészen új formát kapott a hajuk, és ezáltal a megjelenésük is sokat változott. Az eredmény magáért beszél.

hirdetés

A drasztikus frizuraváltástól sokan ódzkodnak, hiszen a jól bevált fazon elengedése nagy kockázatot rejt magában. Megtörténhet, hogy a választott hajviselet mégsem áll jól, a levágott tincsek pedig csak évek múlva nőnek vissza. Éppen ezért jó, ha a fazon kiválasztása előtt alaposan átbeszéled az egészet a fodrásszal, hiszen a szakember sokat segíthet. Figyelembe veszi az arcformát, a haj minőségét, így elkerülhető, hogy olyan frizurával távozz a szépségszalonból, amit otthon nem tudsz beszárítani, formázni.

Ám, ha nem szeretnél azonnal megszabadulni a hosszú frizurádtól, akkor vágasd fokozatosan rövidebbre a tincseidet. Így hozzászokhatsz a rövidebb hajstílushoz, és kitapasztalhatod annak kezelését, formázását.

Ha fontolgatod egy ideje, hogy rövidebb fazonra váltasz, de még nem született meg a fejedben a végleges döntés, érdemes minél több frizuratípust nézegetni, az állig érőtől az egészen rövid változatokig. Az alábbi nők a finom átmenet helyett a drasztikus átfazonírozásra szavaztak, a modern, sikkes vágásoknak köszönhetően pedig nem csak a megjelenésükben történt nagy változás, hanem a hajtömegük is sokkal dúsabbnak hat, mint korábban.

Elképesztően nőies és sikkes a rövid haj: ezek a fazonok nagyon betaláltak

A rövid hajat még manapság is sokan fiúsnak titulálják. Ám a nőiesség nem a frizurán múlik, sokkal inkább a kisugárzáson. Egy jó pixie- vagy bobvágás változatosan formázható, vagányabb külsőt kölcsönöz, és megdobja az önbizalmat.

Az efféle fazonok rendkívül sokoldalúan viselhetők. Ezek mondhatni alapvágások, melyeket a későbbiekben formázással vagy a választék variálásával még látványosabbá lehet tenni. A beszárításuk nem igényel sok időt, egyenes tincsek esetén körkefével könnyedén megoldható a dúsabb hatás, esetleg gyors szárítás után át lehet vasalni a rakoncátlankodó szálakat.

Az egészen hosszú loboncból egy vagány bobfrizurát varázsolt a fodrász, mely elöl hosszabb, hátul rövidebb. Míg a hosszú tincsek könnyen elveszíthetik tartásukat, a trükkös volumennövelő vágástechnikának köszönhetően egy ilyen fazon mindig jól mutat, akkor is, ha csak egy gyors fésülködésre van időd. Idén még mindig ez az egyik slágerfazon, ezért megéri kipróbálni.

A vállig érő frizurát sem árt néha felfrissíteni. Ennek a nőnek csak keveset alakítottak a megjelenésén, a végeredmény mégis roppant látványos. Sokkal frissebb, üdébb hatást kelt a külleme.

A hosszú tincsek már fakóak, seprűsek voltak. Az új bobfazon teljesen más keretet ad az arcnak, megnőtt a frizura volumene, optikailag sokkal többnek tűnik a hajtömeg. Ezt az oldalválaszték csak tovább fokozza.

Az egyformára vágott tincsek roppant mutatósak, nem véletlen, hogy manapság is ez az egyik legnépszerűbb fazon.

A hosszú frizura ebben az esetben már kifejezetten unalmas hatást keltett, egyenesen semmi tartása nem volt. Az állig érő vágás igazán feldobta a fiatal nő megjelenését.

Itt a változás elképesztően nagy volt, hiszen a hosszú loboncot egy vagány, retró fazonú pixie váltotta fel. Ez akár rosszul is elsülhetett volna, ám a hölgyhöz nagyon illik az egészen rövid hajviselet. A világosabb hajszín csak még bájosabbá teszi az összképet.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés