A bobfrizura évek óta kirobbanthatatlan a legmenőbb frizuratrendek közül. Ennek a fazonnak a varázsa még mindig nem fáradt el, hiszen folyamatosan képes megújulni. Nem véletlen, hogy a népszerű színésznők, modellek is rákattantak. Van két formázási technika, melyeknek még ők sem tudtak ellenállni!

hirdetés

A bobfrizura különféle változatai örökös visszatérők a divat világában. Mivel ez a fazon mindig képes idomulni az aktuális irányzatokhoz, évről évre felpezsdíti a frizuratrendeket. A jól ismert vágás egyszerre vagány és nőies, ezért minden stílus jól áll neki. A fodrász rövidebbre vagy hosszabbra igazíthatja, lehet rétegezett, esetleg kiegészülhet egy frufruval. A változatos fazonoknak köszönhetően mindenki könnyedén megtalálhatja az arcformájához passzoló hajviseletet.

A bob egyik nagy előnye, hogy nem kell órákat bíbelődni a beszárításával, formázásával. Jól mutat természetes göndörséggel, lazább hullámokkal, vagy egyenesre vasalva.

A frizurát a hírességek is imádják, sokan mutatkoztak az utóbbi időben ezzel a fazonnal. A divatfotókon úgyszintén gyakran felbukkan, a fodrászok pedig meglepően sokféle stílussal összeboronálták már a népszerű vágást.

Minden stílusban jól mutat a sikkes bobfrizura

Az állig érő bob a legtöbbször nem igényel sok formázást, ha mégis szeretnéd megbolondítani a fazont, akkor jöhetnek a laza hullámok. A túlságosan merev loknik ebben az esetben nem előnyösek, mivel kisebbnek, kevesebbnek láttatják a hajtömeget. A frufru nélküli vágás csodásan áll Rebecca Ferguson színésznőnek, a fotózás során a fodrász többször is variált a hajválasztékkal. Az oldalra fésült hajviselet optikailag sokkal többnek mutatja a hajtömeget.

 

A különféle formázási technikák csak még izgalmasabbá varázsolják a bobot. Ezt a frizurát nem szükséges precíz mozdulatokkal teljesen szabályosra fésülni, a szélfútta hatás kifejezetten jól passzol hozzá. Az arc melletti tincseket akár fel is tűzheted, hasonló módon, mint ahogyan a színésznő viseli. Ebben az esetben bevetheted a hajcsatokat, masnikat, szalagokat is.

 

A Lanvin új kampányában Bella Hadid is bobot visel, ám az ő frizurája egy tökéletesen egyenesre vágott és formázott hajfazon. A választékot középre helyezték, így jobban érvényesül a modell szimmetrikus arca. Elképesztően nőies lett a végeredmény, és az a hajviselet sem igényel bonyolult formázási technikákat.

 

Az üveghatást csak tovább fokozzák azok a formázókencék, melyek felerősítik a frizura fényét. A bob olyannyira népszerű, hogy a modell csupán a fotózás kedvéért kapott fel egy parókát. A fazon elképesztően csodás, magában hordozza a vagányságot, ám apró nüanszként az elegancia is felbukkan benne. Minden stílushoz passzol, ezért érdemes kipróbálni ezt a formázást. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni, akkor egy frufruval varázsolhatod nosztalgikus hangulatúvá a megjelenést.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

Képek a cikkben:  Jo Metson Scott / WSJ. Magazine,  Mert & Marcus / Lanvin / FashionGoneRogue.com, 

  • Megosztás:
hirdetés