A sötét hajszín nem feltétlenül öregíti viselőjét, egy csodás árnyalattal, mely passzol a bőrtónushoz, remekül mutathat. Ezek a sztárok bebizonyítják, hogy a kávébarna és ébenfekete frizurák nemes egyszerűségükben is ultrasikkesek tudnak lenni.

hirdetés

Manapság csak kevesen vállalják be a sötét hajszíneket megfelelő balayage- vagy melírtechnika nélkül, melyek világosabb, fényesebb átmenetet adnak az arc körüli tincseknek, így tökéletesen oldják a frizura komorságát. Ám a régóta uralkodó divat ellenére az alábbi nőknek kizárólag a mély hajtónusaik dominálnak megjelenésükben, még sincs hiányérzetünk, amikor rájuk nézünk.

Egyesek csupán ráerősítenek kissé eredeti hajszínükre, és ezért választanak egy-egy árnyalattal mélyebb hajszínt, esetleg ősz hajszálaiknak adnak némi fedést. Azonban mégsem csábulnak el, és állnak be a világos frizurájú hölgyek közé. A kávébarna és ébenfekete hajszíneknek megvan a maga titokzatos eleganciája, ráadásul hideg és meleg fényű változatban egyaránt gyönyörű keretet adnak az arcnak, amennyiben tökéletesen illenek a bőrtónushoz.

A klasszikus sötét hajszín éppúgy kiemeli a nőiességet

A sötét színek jól variálhatóak klasszikus stílusban, így még az egyszerű frizurákkal és hajviseletekkel kombinálva is felerősítik a nőiességet. Míg a balayage tónusok nagyobb hangsúlyt kapnak a lágy lokniktól, az éjfekete és mélybarna árnyalatok akkor is hangsúlyosak, ha csupán egyszerű copfba kötve viseled a hajad.

 

A femme fatale típusú nőkhöz különösen jól passzolnak a drámai hajszínek, gondolj csak Monica Belluccira, vagy Catherine Zeta-Jonesra. A kávébarna és az ébenfekete frizurák viselésének megvan a maga eleganciája, pláne, ha arra is figyelsz, hogy megfelelően ápoltak és ragyogóan fényesek legyenek a tincseid, akkor a végeredmény minden bizonnyal ördögien sikkes lesz.

 

Kiemelt kép és galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés