Sok ismert nő merészen váltogatja a frizuráit, legyen szó rövid vagy hosszú fazonról, mindent szívesen kipróbálnak. Azonban egy rossz döntés elegendő ahhoz, hogy a kritikus szemmel bíráló rajongók hangot adjanak nemtetszésüknek, így a hírességek haja nagy felhajtást tud csapni pár pillanat alatt.

hirdetés

 

Mindenkinek jóleső érzés néha változtatni a megjelenésén. A külső átalakulás sokszor a belső változások miatt szükséges, de éppúgy önbizalmat adhat a mindennapokra. Egy nő nem csupán a ruhatár felfrissítése vagy az életmódváltással elért fogyás következtében érezheti magát jobban a bőrében, a frizuraváltás is nagyban hozzájárulhat a folyamathoz.

A hírességek haja mindig nagy figyelemnek örvend, különösen, ha változtatnak rajta

A sztárok többsége gyakran váltogatja hajfazonját, sokan persze ezt nem szimplán kedvtelésből teszik. A legtöbb színésznő például egy-egy szerep miatt szánja rá magát a drasztikus hajvágásra, hogy még hitelesebben alakítsa az általa megformált karaktert. Sokszor a hajvágást ki lehet ugyan játszani parókával, ám a tényleges átalakítás merőben más eredményt hoz, mint a művi tincsek.

A modellek is gyakran váltják le hosszú hajkoronájukat, és mutatkoznak rövidebb fazonnal. Egy kampányfotózás miatt is szükség lehet erre a merész lépésre, ám az is megbújhat a döntés hátterében, hogy a menedzsment szerint sokkal nőiesebb a rövid fazon, jobban áll az adott modell arckarakteréhez. Mivel ők a megjelenésükkel hódítanak a divatlapok címlapján és a kifutókon, elképesztően fontos, hogy a frizura tökéletesen passzoljon hozzájuk és harmonizáljon külsejükkel.

 

Mivel a világ legjobb fodrászai veszik kezelésbe féltett tincseiket, bátrabban belevágnak egy drasztikusabb átváltozásba is. Vannak olyan esetek, amelyeknél biztosak vagyunk benne, hogy az adott nő maximálisan megbánta a hajvágást az eredmény láttán, ám számos olyan pozitív példa is akad, amikor az új frizura kihozta a legjobbat a viselőjéből.

Alapvetően igaz, hogy Hollywoodban a sztárok szeretik kipróbálni az újabbnál újabb trendeket, amelyeket a rajongók később bátran követhetnek. Sokan egymás megjelenéséből is ihletet merítenek, de egy rosszabb eredmény láttán például elrettenhetnek a tervezett hajvágástól.

Persze sokszor lehet csodákat látni, amikor egyik hétről a másikra a rövid hajú énekesnőnek hihetetlenül hosszú hajkoronája lesz. Ezeket a sztárfodrászok póthajjal oldják meg. Jó esetben az eredmény kifejezetten természetesnek hat, ám még a hibátlannak tűnő celebvilágban is történnek bakik.

Vannak esetek, amikor a sajtó figyelmének felhívása a cél egy-egy merészebb fazon választásával, mások önkifejezés céljából döntenek az új frizura mellett. A legtöbb sztár nem számol be részletesen a változtatás miértjéről, így csak találgatni lehet a drasztikus átalakulások indokait illetően.

Kiemelt kép: Jason Merritt/JB Lacroix/WireImage/Getty Images.
Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés