Tény, hogy a fonás nem a leggyorsabb típusa a frizurakészítésnek. Azonban, amint elkészül az áhított copf, minden rászánt percért kárpótol minket, hiszen máris rendezettebbnek, nőiesebbnek tűnik a megjelenés. A holland fonás gyönyörűen mutat, és még a másnapos vagy zsíros hajat is képes feldobni.

hirdetés

Minden nő szívesen viseli kiengedve a frissen mosott frizurát, ugyanis a rugalmas, lágy esésű tincsek már eleve meghatározzák a nőies megjelenést. Második és harmadik napra viszont gyakran már érzékelhető lehet a probléma, miszerint zsírosabbá váltak a szálak, és a fejtőnél elkéne egy kis segítség.

Bár ilyenkor gyors segítséget nyújthatnak a szárazsamponok, esetenként előfordulhat, hogy a használatuk ellenére is összeáll a haj. A hosszú loboncot különösen nagy macera gyakran kimosni, hiszen a szárítása sem pár perc alatt történik. Ha egyszerűen nincs időd hajat mosni, vagy még szeretnél kihúzni nélküle egy napot, akkor érdemes bevetni a holland fonást.

A gyönyörű holland fonás nőiesen és ápoltan mutat

A legtöbb fonott haj elkészítésénél nem számít, hogy mikor mostuk meg utoljára a tincseinket. Sőt, a másnapos haj még kevésbé tud szétcsúszni, mint a frissen szárított változata. Az afrofonatokat például úgy készítik, hogy direkt vazelinnel vagy más kozmetikai anyaggal kenik be a hajtövet, hogy az könnyebben kezelhető legyen, és a végén csillogó, kilógó szálaktól mentes frizura készülhessen.

 

Ezek a frizurák hosszú és középhosszú hajjal is működni fognak, és bátran variálhatók velük a különféle copfok és kontyok is.

A videóban nyolc holland fonással készült stílust mutat be a vlogger, melyek közül könnyen lehet válogatni annak függvényében, hogy mennyire tűnik reménytelennek a frizuránk. Ha például csak a homlokkörnyéki vonal igényelne némi felfrissítő mosást, akkor a hajvonal mentén végigvezetett fonás is elég lehet. Az S.O.S. helyzetekben pedig a fejtetőn végigfont, divatos fazont is ki lehet próbálni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés