A bobfazon számos módon alakítható, sokféle stílusban viselhető, ám vannak napok, amikor annak is örülni tud az ember lánya, ha sikerül valahogy beszárítania a kusza tincseket. Sőt, olykor nemhogy a formázásra vagy hullámosításra, még a beszárításra sincs idő, ilyenkor jó, ha van a tarsolyodban egy gyorsan elkészíthető, nőies frizura, amit könnyedén összevarázsolhatsz rövid hajból. Mutatjuk, milyen pofonegyszerű!

hirdetés

Bár az állig érő rövid fazon rengeteg lehetőséget rejt magában, idő és ötlet híján, sokan mindig csak ugyanúgy viselik a bobot. Igaz, ez a frizura akkor is jól mutat, amikor a fésülködésen kívül semmilyen változtatás nem történik rajta, de előfordul, hogy nincs engedelmes kedvében a hajkorona, és sehogy sem áll.

Másnapos haj esetén a tincsek gyakran összetapadnak, csapzottnak mutatkoznak, ilyenkor érdemes más trükköt bevetni, mint a formázgatás.

Gyors és nőies frizura rövid hajból, ami mentőövet dobhat sietős reggeleken

A hosszú haj különösen áldásos azokon a reggeleken, amikor borzalmas frizurával ébred az ember. Ilyenkor be lehet vetni a fonást, kontyot, vagy össze lehet fogni a rakoncátlan tincseket egy hajgumival. A gyorsan összedobható, nőies hajviseletek tárháza szinte kifogyhatatlan, igazán könnyű válogatni közülük.

A rövidebb fazonok viselőinek már fifikásabbnak kell lenniük, de számukra is számos lehetőség akad. Fonás helyett a tincsek megcsavarásával és feltűzésével ügyeskedhetsz, de félkontyot is készíthetsz néhány hajgumi és hajtű segítségével. Erre hoztunk most egy remek példát, amit pofonegyszerű ellesni.

A fejtetőtől valamivel lejjebb készíts egy minicopfot középen, majd két oldalról is fogd hátra a hajad egy-egy hajgumival. A két szélső copfot fordítsd át önmagán, azután csavard meg a tincseket, a végeiket pedig tüntesd el hajtűk segítségével, melyekkel egyúttal rögzíteni is tudod a frizurát.

A videóban látható, hogy a zsíros tövű, zilált haj tökéletesen rendbe szedhető ezzel a könnyen elsajátítható művelettel, ráadásul ez a hajviselet nem csak a bobfazon esetén bevethető. Félhosszú tincsekből ugyanúgy összedobható, pár percet igényel az egész, mégis nőiesebbé teszi az összképet.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés