A bob fazon az elmúlt években számos variációban felbukkant, a jól ismert vágás mindig bebizonyította, hogy tud még újat mutatni. Idén nyáron a hosszabb, lobra hajazó frizura tartja lázban a nőket.

hirdetés

A bob frizurát senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen a népszerűsége évek óta töretlen. A klasszikus vágás mellett megjelentek a különféle keresztezések, amelyek több technikát, illetve fazont ötvöznek. A fül vonaláig érő hajviselet egyik legnagyobb vetélytársa a long bob, rövidebb nevén a lob, ami már a vállig ér.

Mondhatni, a két sikerfazon vegyítéséből született meg az új őrület, amit a fodrászok egyszerűen box bob névre kereszteltek. A vágás hasonlít a blunt bobra, ami pár éve hódított a közösségi médiában.

Ezzel a vágási technikával még nőiesebb hatást kelt a bob frizura

A módszer lényege, hogy a fodrász a hajvégeket nem vágja túlságosan élesre, hanem tompára nyisszantja. Az ecset sörtéjére hasonlító végek így sokkal karakteresebbek, tömöttebbek lesznek. A tincsek látszólag egyforma hosszúak, a végeredmény mégis dúsabb hatást kelt, már beszárítás nélkül is.

A box bob esetében egyforma hosszúságúak a hajvégek, a vágás még befejezetlen, a szálak nincsenek erősen elvágva. A tompa vágás szép tartást ad a frizurának, a volumennövelő hatás pedig csak jobban érvényesül, ha a fodrász laza hullámokkal turbózza fel a tincseket.

A technika egyik legnagyobb előnye, hogy minden arctípushoz passzol, hiszen a fodrász frufruval vagy egyéb finomításokkal dobhatja fel a megjelenést. Bár a hajvágás egyenesnek tűnik, a szálak mégsem túlságosan élesek, ettől nőiesebbé, látványosabbá válik a jól ismert fazon.

A legtöbb rövid frizura esetében az egyenesre vasalt haj hamar lapos, unalmas hatást kelt. Ám a box bob még a hajvasalóval formázott tincsek volumenét is megdobja optikailag.

A precíz loknikba fésült frizurák ideje már lejárt, a nyári divatot a lazább hullámok uralják. 

A választékkal tovább növelheted a frizura tömöttségét, amit fokoz a lágy ondolálás.

A bob hossza változhat, lehet egészen rövid, vagy akár elérheti a lob hosszúságát is.

A frufruval is könnyedén tud trükközni a fodrász. Idén nagyon divatosnak számítanak a rövidebb variációk, de a Jane Birkin ihlette klasszikussal is megfűszerezheti a szakember a box bobot.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés