Ahogy ideér a tavasz, rengetegen gondolkodnak el egy fazonújító hajvágáson, hiszen elképesztő módon felfrissíti a megjelenést. Az idei szezon slágerfrizurája a choppy bob, amire már a sztárok is elkezdtek ráharapni. Rengetegféle formázási lehetőséget rejt magában, ráadásul a vékony szálú hajjal csodát tesz.

hirdetés

Sokan a hosszú tincsekért rajonganak, hiszen jól formázhatók, ám a rövidebb fazonok sem kevésbé nőiesek, sikkesek és sokoldalúak. Az idei tavaszi szezon legmenőbb frizurája egyértelműen a choppy bob, ami gyakorlatilag a tökéletes arany középút, se nem hosszú, se nem túlzottan rövid. Már a sztárok is felfedezték a benne rejlő lehetőségeket, Alec Baldwin felesége, Hilaria is erre a stílusra szavazott, irtó dögös külsőt varázsolt neki a fodrásza.

 

A choppy bob megdobja a volument, a szezon sztárja ez a fazon

A vékony szálú haj sokaknak okoz problémát, a rengeteg hajformázó pedig könnyedén tönkreteszi az egyébként is sérülékeny tincseket. Egy megfelelő fazon azonban sokat lendíthet a volumenen, dúsabb hatást kelt és megfelelő tartást varázsol. A choppy bob esetén a fodrász réteges hajvágást csinál, amitől már önmagában dúsabbnak hatnak a tincsek, hiszen a szálak nem egy vonalban végződnek.

 

A balayage hajfestés még többet dobhat ezen a volumennövelő hatáson, hiszen ez a technika a fény-árnyék kontraszttal játszik. Ettől azt az illúziót kelti, mintha megnövekedett volna a hajtömeg, holott ez csupán optikailag tűnik így. A lágy loknik szintén hozzájárulnak a dúsító hatáshoz, így érdemes könnyed, laza hullámokkal feldobni a frizurát.

 

A choppy vágási technika, valamint a finom hullámok kissé szedett-vetett, szélfútta hatást kelthetnek, az összhatás azonban épp ettől válik igazán dögössé. Ez a frizura gyakorlatilag mindenhogy jól mutat és mindenkinek irtó jól áll, nem lehet vele mellényúlni. Az erőtlen, sérülékeny hajszálak tartást kapnak, ezáltal markánsabb, tömöttebb frizurát alkotnak a stílusos vágás segítségével.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés