A piros rúzs és feltűnő szemhéjpúder nem csak az ünnepek alatt volt elképesztően népszerű. Továbbra is közkedvelt párosítás, akár a mindennapokról, akár egy hétvégi buliról van szó. Az üde, laza, virágillatot hozó tavaszi hónapokkal azonban az aktuális sminktrend egy könnyedebb, természetesebb irányt vesz majd.

hirdetés

A téli szezon javarészt a csillogásról szól, a bőr sápadtságát pedig sokan erőteljesebb sminkkel igyekeznek elfedni. A csillogás tavaszra is megmarad, ám az összhatás egy jóval egyszerűbb, kifinomultabb és visszafogottabb vonalon mozog majd. A halovány, leheletnyi smink veszi át az uralmat a vadóc sminktrendek felett, naturálisabb külsőt kölcsönözve.

Tavasszal természetesebb irányt vesz a sminktrend

A kevesebb néha több elve érvényesül tavasztól a sminkek terén. Ez mind a színekben, mind az alapozási szokásokban megmutatkozik majd. A magasan fedő alapozó helyett a kissé átütő, vékonyan felkenhető és természetes hatást keltő változatok alkalmazása lesz a trendi. A színezett krémek tökéletesen megállják a helyüket ezen a naturális irányvonalon, bőven elegendő lesz egy leheletnyi kencét felvinni az arcbőrre a tökéletes megjelenéshez.

A pirosítót, bronzosítót sem kell majd túltolni. Tavasszal irtó szexi hatást kelt a még kissé fakó, visszafogott tónus is. A gardróbból szintén előkerülhetnek a finom naturális árnyalatok: a téli latyaktól óvott púderszínű, fehér, babarózsaszín ruhadarabokhoz tökéletesen passzolnak a szolid sminkárnyalatok, és a bőr természetes megjelenését érvényesülni hagyó színezett krémek vagy leheletfinom alapozók.

A szemöldök kiemelése úgyszintén kisebb hangsúlyt kap majd, a tavaszi sminktrend igyekszik mindent megmutatni a maga valós, természetes formájában. A mindennapi készülődést ez nagyban megkönnyíti.

A szemhéjak és az ajkak egyaránt szolid, mégis trendi tónusokat kapnak. A natúr rúzsok és szájfények kerülnek előtérbe, míg a szemhéjon megmaradhat a téli, ünnepi csillogás, ám kissé más formában. A szemhéjpúderek sokkal inkább a fehér, fémhatású és púderes árnyalatokban lesznek népszerűek.

 

Természetesen a már hosszú ideje közkedvelt nude árnyalatok sem maradhatnak el. A bronzos, barnás tónusok mind a szemsminkekben, mind pedig a rúzsok árnyalatában megjelennek. Ezekből is a haloványabb, naturálisabb változatok lesznek igazán divatosak, amelyek cseppet sem tolakodóak vagy feltűnőek. A könnyed alapanyagokból pár perc alatt szuper smink készíthető. Sofia Carson egyértelműen a természetes megjelenés híve, korábban a Vogue-nak adott tippeket mindennapi, natúr sminkjével kapcsolatban.

Finom árnyalatok a vezető márkáknál: gyönyörű smink készíthető belőlük

Dior Beauty

A Dior szépségmárkája egyértelműen visszafogott, halovány árnyalatokkal rukkol elő tavaszra. Hihetetlenül természetes az összkép ezekkel a fantasztikus kozmetikumokkal.

 

Rare Beauty

Selena Gomez sminkmárkája egyre népszerűbb, főként a koncepció miatt. Az énekesnő nem viszi túlzásba a sminkmániát, csak hogy felfuttassa márkáját. Leginkább a saját dekorkozmetikai termékeit használja, de gyakran smink nélkül mutatkozik a közösségi médiában.  A lágy tónusok, amiket szívesen alkalmaz sminkjében, szolid, bájosan nőies, természetes megjelenést kölcsönöz számára.

 

Chanel Beauty

A Chanel nem óvatoskodik a színekkel, gyönyörű vörös árnyalatú rúzsa elképesztően vadító és dögös. Ettől függetlenül a tavaszi, könnyedebb árnyalatokról sem feledkezik meg a luxusmárka, így a rajongói bátran élvezhetik majd a természetes hatást a melengető napfényben.

 

Kylie Cosmetics

Kylie Jenner márkája lassan legalább olyan népszerű lesz, mint a Kardashian-klán maga. Gyönyörű, púderes árnyalatokkal készülnek a tavaszi hónapokra, az új divatrend szerelmesei garantáltan imádni fogják a termékeket. Kardashianék egyébként is imádják a nude hatást, így nem meglepő, hogy jórészt naturális termékek jelennek meg a palettán.

 

MAC Cosmetics

A MAC nem tud hibázni, ha színekről van szó. Bármilyen árnyalatban tökéleteset alkotnak. A felhozatal igencsak vegyes, így mindenki találhat kedvére valót a kínálatban. A tavaszi üde, laza és finom árnyalatok éppúgy megjelennek a polcokon.

 

Armani Beauty

Az Armani kozmetikai márkája erőteljesen tolja a piros rúzs kultuszát, miközben a púderes árnyalatokkal egyaránt előrukkolnak. A márka arcaként Palvin Barbi rendszeresen közzéteszi sminktippjeit. A visszafogott, tavaszi sminktrendhez is passzoló tónusok legalább olyan jól állnak neki, mint a vadító színek.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikk képei: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés