Az ünnepi időszakban kiemelt szerepet kapnak a ragyogó szemhéjpaletták, amelyekkel igazán fejedelmi makeupot lehet készíteni. Az egyszerűbb verziókhoz nincs szükség bonyolult technikai bravúrokra, ez a mutatós, csillogós smink pedig garantáltan rád irányítja az összes figyelmet.

hirdetés

Már karácsony előtt ellepték az üzleteket a csillogó ruhadarabok, kiegészítők. Az ünnepi időszakban könnyebben elcsábulunk a feltűnő viseletekre. A sminkek tekintetében ez még jobban igaz, elvégre az évnek azon szakaszában járunk, amikor tökéletesen passzol a hangulathoz a fényes rúzs és csillámos szemhéjpúder.

A csillogó smink esetében nem egyszerű megtalálni az egyensúlyt, mivel könnyen túlzásba lehet vele esni. Ám egy mutatós tusvonal kellően hangsúlyozza a tekinteteket, mégsem válik tolakodóvá. Az elkészítése sem igényel nagy kézügyességet, hiszen csak egy jó minőségű tustermékre, megfelelő ecsetre, valamint kevés gyakorlásra van szükség hozzá.

Ha szeretnéd igazán látványossá tenni az ünnepi megjelenésed, akkor mindenképp próbáld ki, mivel csak egy plusz lépésről van szó. A csillogó tusvonalat önmagában is elkészítheted, ebben az esetben a szokásos sminkedet egészítsd ki vele. A vastagságával úgyszintén kedvedre trükközhetsz.

Látványos, elegáns csillogó smink, amitől ragyogni fog a tekintet

A videóban szereplő sminkes elsőként a szemfestést készíti el, így a szemhéjról lehulló por nem ül meg az orcán. Ehhez felvisz egy nagyon világos árnyalatot a mozgószemhéjra, majd következik a mélyítővonal, ahová egy sokkal sötétebb tónus kerül. Kicsit túlhúzhatod, nem muszáj csak a szemek vonaláig tartania, ünnepi sminkről van szó, tehát lehet látványosabb.

Következő lépésként krémes állagú kence kerül fel a mozgószemhéjra, amelyet alaposan eloszlat. Ehhez világos árnyalatot használj, mert csak ebben az esetben érvényesül majd megfelelően a finom színátmenet. A csillogó smink következő lépése a szemhéjtus, amely elsőként egy fekete kozmetikummal kerül megrajzolásra. A videóban egy vastagabb vonal szerepel, ám ezt kedvedre változtathatod.

 

Az ezüstös szemfestés ezután kerül fel. Ha olyan terméket választasz, amely tartalmaz apró csillámokat, akkor elég, ha ezzel kihúzod a szemed. A sminkes vlogger a műszempilla segítségével teszi még látványosabbá a kész művet, ám ezt a lépést kihagyhatod, egy jó minőségű szempillaspirállal természetesebb hatást érhetsz el.

Ezután alapozással folytatja a műveletet, majd púderral fixálja a felkerült rétegeket. Kevés pirosítóval és highlighterrel emeli ki az arccsontját, végül ajakceruzával árnyalja az ajkakat. Idén ismét előtérbe kerül a sötétebb színű kontúr, amelynek nem muszáj passzolnia a rúzshoz. Ha tetszik a trend, az ünnepi smink alkalmával nyugodtan kipróbálhatod. Ám más rúzs is felkerülhet, ez csak rajtad múlik.

A videóban további trükköket találsz, valamint a színeket is elcsípheted, amelyeknek köszönhetően igazán csodássá válik ez a csillogó, ünnepi smink.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés